WordPress for nybegynnere – den perfekte hjemmesideløsningen

Av Raymond Furre

Om du har vært inne på en håndfull nettsider i dag er sjansen stor for at en av disse er laget i WordPress. Og da mener vi ikke blogger eller mindre nyhetssider – for i dag bruker selv store aviser, firmaer og nettbutikker WordPress i så stor grad at en fjerdedel av alle de mest populære sidene på internett er laget med dette CMS-systemet.

WordPress CMS – et publiseringsverktøy alle kan bruke

CMS – Content Management System – er samlebetegnelsen for systemer laget for å publisere innhold på nett. Da WordPress ble opprettet betydde dette stort sett blogger, men publisering av innhold har etter hvert utviklet seg til å bli noe av det viktigste en nettside kan gjøre for å holde seg konkurransedyktig. WordPress har fulgt med i denne utviklingen og er i dag den mest fleksible løsningen for alle typer innhold, fra artikler til media til produkter.

For en webdesigner betyr fleksibiliteten i WordPress muligheten til å bygge nettsider raskere, med bedre tilpasning for brukeren eller eieren av nettsiden, og muligheten for vanlige brukere å oppdatere nettsiden selv – med minimal opplæring. Ta kontakt for å finne ut om selvpublisering er noe du kan tenke deg å lære!

Tusenvis av temaer

Er du usikker på hva du vil ha? Med WordPress kan du se nøyaktig hva slags utseende og oppsett som er mulig før du bestemmer deg. Med tusenvis av ferdiglagde temaer tilgjengelig, kan du velge og vrake til du finner det som ser best ut for deg. Du trenger ikke engang finne noe som er full klaff ved første blikk, ettersom tilpasning av eksisterende temaer er enkelt – enten du vil ha opplæring til å gjøre det selv eller om du foretrekker at våre webdesignere tar seg av det.

Responsiv design

Nettsiden din burde se så bra som mulig ut for alle kunder som besøker den. Responsiv design betyr at nettsiden din tilpasser seg skjermstørrelsen den vises på, noe du helt sikkert har lagt merke til når du surfer på mobilen, eller prøvd en nettleser på en TV-skjerm. Du legger raskt merke til om en nettside ikke er tilpasset på en funksjonell måte, og dette er noe du kan unngå ved å bruke WordPress som hjemmesideløsning.

Tilleggsfunksjoner

Har du store visjoner for hva du kan bruke nettsiden din utenom presentasjon av tekst og bilder? Disse kan inkluderes i WordPress-nettsiden din ved hjelp av tilleggsfunksjoner, kalt «plugins». Tenker du på WordPress som operativsystemet på PC-en din, blir plugins som programmene du kjører for å gjøre forskjellige typer oppgaver. Oppgavene disse tilleggsfunksjonene kan utføre varierer fra det synlige, som medieavspilling, nettbutikkfunksjonalitet og animasjoner, til nyttige bakgrunnsoppgaver, som å samle inn informasjon du kan bruke til å optimalisere hvor synlig nettsiden din er i Google. Det sistnevnte kalles SEO – søkemotoroptimalisering – og dreier seg om å gjøre nettsiden din mer populær, slik at den tiltrekker seg flere besøkende. Vi hjelper deg gjerne med søkemotoroptimalisering, og med WordPress kan du vedlikeholde disse funksjonene på egenhånd.

Nettbutikk

Publisering i WordPress er mer enn bare tekst og media, det er også muligheten til å legge ut produkter for salg. Og da mener vi ikke annonselignende artikler der du ber kundene ta kontakt dersom de er interesserte: WordPress gir deg faktisk muligheten til å selge produkter direkte i din egen nettbutikk, ved hjelp av en brukervennlig plugin. Hele systemet du kjenner igjen fra andre nettbutikker er enkelt å legge til, fra oversikt til handlekurv, utsjekking og betalingsløsninger. Webkonsepter hjelper deg med å sette opp nettbutikken din med Woocommerce, som er en av de sikreste og mest brukervennlige løsningene.

Om forfatter

Raymond Furre er daglig leder og grunnlegger av Webkonsepter.no.

Han har jobbet med digital markedsføring i over 10 år, og hjulpet mange små og mellomstore selskaper lykkes på Internett.

I denne bloggen deler Raymond sin kunnskap om digital markedsføring - kompetanse du kan ta i bruk for din virksomhet.

Noe du lurer på? Send forfatter en melding.