lage hjemmeside
Lage nettside: Komplett guide for bedrifter som ønsker å lage nettside selv.

Av Raymond Furre

Å lage nettside er enklere enn noen gang. Med bare litt kunnskap om å lage nettside kan du utvikle en nettløsning for ditt firma på noen få timer. Alt du trenger er en datamaskin og en internettforbindelse.

I denne guiden skal jeg vise deg hvordan du kan lage nettside på 1-2-3.

Innholdsfortegnelse

Nettside – kort forklart

For å begynne med det grunnleggende; et nettsted er en samling tekst, bilder (og noen ganger videoer) lagret på Internett, som du kan få tilgang til via nettleseren din.

Hvorfor bedriften din trenger en nettside

Det er mange grunner til at du bør lage nettside for din bedrift;

 • Et nettside er glimrende for å vise frem bedriftens produkter og tjenester.
 • Du kan selge dine produkter og tjenester via nettsiden.
 • Nettsiden er tilgjengelig hele døgnet, alle dager i uken.
 • Med riktig markedsføring kan nettsiden bli en maskin som genererer nye prospekter og online salg hver dag hele året.

Steg 1: Velge domenenavn og webhosting

 Velge domenenavn 

Før du begynner å lage nettside, er det en god idé å velge et domenenavn. Dette er adressen folk vil skrive inn i nettleseren for å finne nettsiden din. For eksempel www.dittfirma.no

lage nettside

Noen tips ved valg av domene navn;

 • Navnet skal være kort og lett å huske
 • Finn et domene som har samme navn som bedriften din eller navnet du ønsker å markedsføre
 • Domenenavn skal være enkle å skrive og uttale.

Du kan sjekke om et domenenavn er tilgjengelig ved å gå inn på www.proisp.no og gjøre et domenesøk.

Registrer domenet

Når du har funnet et godt domenenavn, bør du registrere det for å sikre eierskapet. Du kan gjøre dette gjennom proisp.no eller en annen domeneregistrator.

Webhotell

Webhotell er der nettsteder lagres på nettet. Hvis du vurderer å starte et nettsted med WordPress, trenger du en webvert. Du kan leie webhotell fra sider som proisp.no.

Uansett hvilket domene og webhotellleverandør du velger, er det lurt å bruke samme firma til både webhotell og domene, da dette vil gjøre det enklere å koble til domenet når du er klar til å lansere nettsiden din.

Steg 2: Webside innhold

Før du starter selve arbeidet med å lage nettside, er det lurt å utvikle en innholdsstrategi for å sikre at det du legger ut på nettsiden din når målgruppen din og vises på Google.

Hva er Søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering, ofte forkortet til «SEO» (søkemotoroptimalisering), er prosessen med å gjøre nettstedets innhold synlig i organiske søk, for eksempel Google.

Hvorfor søkemotoroptimalisering er viktig for nettstedet ditt

Jo bedre nettsiden din er optimalisert for søkemotorer, jo flere søkeord vil dukke opp på side 1 i Google-søk, som igjen vil generere mer trafikk og forhåpentligvis flere potensielle kunder og kunder .

Gjør en nøkkelordanalyse

Søkemotoroptimalisering begynner vanligvis med søkeordanalyse for å finne søkeord som vil generere trafikk fra besøkende som er interessert i produktene og tjenestene dine. Det viktige her er å sørge for at hvert søkeord har et visst søkevolum Månedlig og konkurransen om søkeord for å rangere på side 1 er ikke for stor.

Når du genererer innhold til nettstedet ditt og fremtidige blogginnlegg, må du bruke søkeordene som finnes i søkeordanalysen.

Blogging er en effektiv strategi for å gjøre nettstedet ditt synlig på Google for et stort antall søkeord.

PS Hvis du klarer å gjette hva nøkkelordene i denne artikkelen er, kan du ta kontakt via live chat. Hvis du gjettet riktig, kan vi gjøre en times søkeordanalyse for bedriften din uten kostnad for deg.

Bygg en innholdsstruktur

Før du kan begynne å generere selve innholdet, trenger du en innholdsstruktur. En innholdsstruktur er en trestruktur som viser en oversikt over hvilke sider nettsiden din bør bygges rundt og hvilken informasjon hver side skal inneholde.

Planlegg navigering og menyer på nettstedet

Når du har opprettet innholdsstrukturen din, kan du begynne å planlegge nettsidenavigasjonen og nødvendige menyer og menyelementer.

«Content is king»

«Innhold er konge» er et ofte gjentatt mantra blant markedsførere. Faktisk. Godt innhold er kilden til nettstedets suksess. Hvis du ikke har godt innhold på siden din, er det umulig å rangere i Google-søk, da Også ingen kan finne nettstedet ditt.

Tekst, bilder, illustrasjoner og video

Når vi snakker om «innhold», tenker vi på tekst, bilder, illustrasjoner og video (hvis noen).

Generer innhold til hjemmesiden, om oss-siden og kontakt oss-siden

Hvis du oppretter et nettsted for en bedrift eller organisasjon, er det mange sider som vil bli duplisert; for eksempel startsiden (også kjent som «Hjem»-siden), «Om oss»-siden og «Kontakt» Oss»-siden.

Startsiden

Startsiden er vanligvis den mest besøkte siden av alle sidene på nettstedet ditt. Så husk å tenke nøye gjennom informasjonen du legger på denne siden. Startsiden ligner på mange måter Resten av nettstedet ditt, hvor du kort beskriver informasjonen nettstedet ditt inneholder og linker til viktige undersider.

«Om oss» siden

En «Om oss»-side er også veldig viktig fordi den forklarer hvem som står bak nettstedet, ideelt sett forretningsideen eller formålet. Denne typen informasjon er nødvendig for å gi nettstedet den nødvendige troverdigheten blant besøkende nettstedet og Google. Jo mer troverdig nettstedet ditt er, jo flere nettstedkonverteringer (leads og salg) genererer du, og jo lettere blir det å rangere på Google også.

«Kontakt oss» siden

En Kontakt oss-side gjør det mulig for besøkende å komme i kontakt med deg og andre viktige personer relatert til din bedrift eller organisasjon. Her oppgis vanligvis telefonnummer, adresse og ofte et kart som viser plassering, åpningstider og plassering lignende.

Generer innhold for produkt- og tjenestesider

Skal du lage nettside for en bedrift, er det i de fleste tilfeller helt nødvendig å vise frem bedriftens produkter og tjenester.

Genere innhold til undersider

I tillegg til sidene nevnt ovenfor, brukes ofte undersider for å detaljere emner for å unngå at hovedsiden blir for lang. Internett er et raskt medium, noe som betyr at folk bruker relativt lite tid på å lese nettinnhold. om side Inkluder for mye tekst og en høy prosentandel av folk som besøker nettstedet ditt vil forlate. Så det kan være en god idé å holde innholdssidene dine korte og saklige, og i stedet bruke undersider som du linker til som har mer detaljerte forklaringer.

Steg 3: Webside progra  m 

Når du er ferdig med å skrive innholdet på nettstedet ditt, er det på tide å finne et godt program for å lage nettside i.

Hvilket nettstedsprogram bør du velge?

Det er tonnevis med programvare du kan bruke til å lage nettside, dette innlegget ville vært ganske langt hvis jeg inkluderte all programvaren som kan gjennomsøke og forlate et nettsted. Så jeg nøyer meg med å presentere 3 mest populære nettsideprogrammer på markedet;

WordPress

WordPress er den desidert mest populære nettstedbyggeren på markedet, brukt av rundt 30 % av alle nettsteder i verden. Du kan abonnere på WordPress gjennom wordpress.com, eller du kan laste ned programmet fra wordpress.org og installere det på ditt eget webhotell.

Å abonnere på WordPress gjennom wordpress.com kan virke enklere, men da er du låst til de forskjellige tilgjengelige abonnementene. De fleste velger å laste ned programmet på WordPress.org og installere WordPress på sitt eget webhotell på grunn av prisen på begge Fleksibilitet og mulighetene det gir.

Men hvis å gjøre disse tekniske tingene høres skummelt ut, ta kontakt så kan vi installere WordPress for deg.

Noen webhotellleverandører tilbyr såkalte one-click installers, som lar deg installere WordPress med bare ett klikk.

Wix

Wix er en skybasert nettstedbygger som brukes av omtrent 3 % av alle nettsteder i verden. Det fine med Wix er at du kan lage nettside veldig enkelt uten teknisk bakgrunn. Du kan lage nettside løsningen din direkte i editoren, og skriver inn en visuell sidebygger som lar deg gjøre det Se hva du lager uten koding.

Ulempen med Wix er mangelen på fleksibilitet til å lage akkurat det du trenger (sammenlignet med WordPress), pluss at hvis du underveis finner ut at du trenger et annet webdesign-tema, må du begynne på nytt, som kan være tidkrevende.

Webflow

Webflow er også en skybasert nettstedbygger som brukes av omtrent 1 % av alle nettsteder i verden. Fordelen med Webflow er at systemet gir større designmuligheter enn mange andre nettstedbyggere, samtidig som systemet er brukervennlig og du ikke trenger Lær om koding. I likhet med Wix kan du lage innholdssider direkte i editoren og jobbe i den visuelle sidebyggeren, hvor du kan se innholdet du designer på en lignende måte som Wix. Ulempen med Webflow er at denne typen programvare tilbyr begrensninger som er felles for de fleste nettstedbyggere. det også Dette er grunnen til at så mange velger WordPress.

Konfigurer webside programmet

Ok, du har valgt nettside-programmet der du skal lage nettside løsningen din. Så begynner det mange elsker og like mange hater – det tekniske aspektet ved å lage nettside.

Velg webdesign tema

Det første trinnet er å velge et webdesigntema. Et webdesigntema er som et lag mellom selve nettsideprogrammet og det de besøkende ser når de kommer til nettstedet ditt. I webdesigntemaer finner du et bibliotek med webdesignmaler, og du har en sidebygger med en rekke moduler som gir forskjellige funksjoner Måter å presentere innhold på Du har verktøy for å finpusse responsiv design i tilfelle noe må justeres, og mange andre funksjoner og muligheter.

Velger du WordPress er det mange gratis nettstedstemaer å velge mellom, men billig kan fort bli dyrt hvis du velger feil webdesigntema. Jeg anbefaler Divi webdesign-tema utviklet av elegantthemes.com. Divi er et av de mest populære WordPress-webdesigntemaene i verden, priset til $89 hver år (men du kan få Divi helt gratis hvis du laster ned vår gratis WordPress-nettsideløsning – mer om det på slutten av denne artikkelen).

Sett opp sider og undersider

Siden vi allerede har satt opp innholdsstrukturen og laget innholdet som skal brukes på siden tidlig i prosessen, vil det være en lek å sette opp sider og undersider. Du vet allerede hvilke sider og undersider du trenger, og det er enkelt å lage sider Enten det er i WordPress eller en annen sidebygger. Alt du trenger å gjøre er å klikke på «Ny side» i administrasjonspanelet og gi siden du oppretter et navn.

Ta i bruk sidebygger og webdesign maler

Når du har laget sidene du ønsker, er det på tide å fordype seg i de såkalte sidebyggerne og biblioteket med webdesignmaler som er tilgjengelige.

For alle løsningene jeg har nevnt for deg i denne artikkelen, finner du en visuell sidebygger som lar deg bygge vakre sider med et profesjonelt design – alt mens du visuelt ser hva du gjør. Koding og andre usynlige metoder tilhører fortiden.

Et bibliotek med webdesignmaler lar deg bygge sider raskere enn å gjøre alt fra bunnen av. Siden mange aldri har jobbet med webdesign før, er det også et ekstra lag med sikkerhet som du ikke trenger å tenke for mye på Selve layouten, da du kan stole på et stort utvalg av webdesignmaler.

Lag et vakkert webdesign for hver side og underside

Når du blir litt «varm» og forstår hvordan sidebyggere fungerer og hvordan du bruker webdesignmaler, er det på tide å begynne å designe sidene du opprettet i trinnene du fullførte i de foregående avsnittene.

I dette trinnet skal du lage en mockup eller det som kalles en «wireframe» på fagspråket. Du undersøker hva du har skrevet for den siden og bestemmer hvordan du vil modellere den siden. Når jeg designer wireframe mockups, bruker jeg Prøv tekst i alle tekstmoduler for å få et inntrykk av designet før jeg legger inn tekstinnholdet senere når wireframe-mockupen er klar. Jeg har også en tendens til å vente med å sette inn bildet mens jeg lager wireframe, men bruker en boks der bildet settes inn senere Det kan være en god idé å legge til sidetitler og seksjonstitler i modellen for å gjøre det lettere å forstå hva som skal til hvor på siden.

Øverst på siden er det vanligvis en sidetittel. Den øverste (første) delen av PS-siden kalles ofte «helten»-delen. Deretter vil du sannsynligvis ha en del med et bilde og litt tekst. i din vurdering Inkludert å bestemme om seksjonene skal ha 1 kolonne 2 eller mer. Hva skal bakgrunnsfargen være, eller foretrekker du å bruke et bilde? Så du går seksjon for seksjon til du er ferdig med å bygge modellen din.

Noen tips på veien;

 • Finn ut hvilke farger på bedriftsprofilen din. Du kan finne profilfarger i logoen din, og din bedrift kan ha definert andre farger for responsive elementer på nettsiden din. Hver farge har en sekssifret kode som du kanskje vil skrive ned. hvis dette fungerer Komplisert, ta kontakt så hjelper jeg deg i gang.
 • Når du skal lage nettside er det viktig å være konsekvent i bruken av designelementer. Hvis du for eksempel velger å bruke knapper med avrundede hjørner, bruk de samme avrundede hjørnene på alle knappene. Ikke bare på denne siden, men på alle sider av dine nettløsninger.
 • Det samme gjelder bruken av profilfarger; vær konsekvent i hvordan du bruker tilgjengelige farger. Fargene på knapper, titler, hyperkoblinger, ikoner osv. bør være konsekvente. Ikke bare på én side, men på hele nettstedet. Vær forsiktig Bruk andre farger enn de som er definert i logoen eller bedriftens grafikkprofil for å unngå at nettstedet ditt begynner å ligne et juletre.
 • Hvis du velger å bruke WordPress og Divi design tema, har jeg tilgang til 1000-vis av forhåndsdesignede seksjoner (en side består av 1 eller flere seksjoner), noe som gjør det mye enklere å bygge sider enn å bruke webdesignmaler eller bruke moduler du egen Tilgjengelig i sidebygger. Hvis tid er en knapp faktor når du skal lage nettside, kan det være gunstig for deg å få litt hjelp til å designe disse sidene.
 • Canva.com Enten du trenger bilder, videografikk eller designmaler, er det en utmerket abonnementstjeneste. Hvis du lurer på om jeg abonnerer på Canva, ja. Jeg kan gi deg det du trenger uten å abonnere på Canva selv.

Importer innhold til sider og undersider

Når du har laget wireframe-mockupen din, er det på tide å importere innholdet du genererte i forrige trinn, som kan være tekstinnhold, bilder, grafikk eller muligens video.

Når det kommer til bilder er det viktig å lagre bilder og grafikk i lav oppløsning slik at nettsiden laster raskt. Det er mer informasjon om dette senere i artikkelen.

Responsiv design: Tilpassing av nettsider til telefoner og nettbrett

Med dagens løsninger som Divi for WordPress eller sidebyggerne du finner i Wix og lignende verktøy, er responsivt design en del av løsningen og implementeres automatisk på alle sidene du designer.

Du må imidlertid gjøre noen små justeringer, som å endre rekkefølgen bildene vises i på telefonen din, skriftstørrelsen på telefonen eller nettbrettet, overskriftene dine, avstanden mellom objekter osv. – deretter konfigurerer du sidebyggeren din Korriger elementet du vil korrigere i telefon- eller nettbrettmodus.

Søkemotoroptimalisering av hver side og underside

Når du oppretter en nettside, vil du selvfølgelig rangere #1 i organiske Google-søk. For å gjøre dette er det nødvendig å fortelle Google hva du vil indeksere, spesielt for å gjøre det så enkelt som mulig for Google Ranger webinnholdet ditt.

SEO i Wix og andre nettstedbyggere er noe begrenset. Du kan oppdatere metadataene og fortelle Google hva tittelen på siden er, ganske grunnleggende ting.

WordPress har på sin side mange tillegg som på en brukervennlig måte kan optimalisere et enkeltsides blogginnlegg eller et nettbutikkprodukt for søkemotorer. Min favoritt SEO WordPress-plugin heter Rankmath. Rankmath gir deg en poengsum fra 1 til 100 Avhengig av hvor godt du optimaliserer innholdet ditt. Du vil se en liste over oppgaver du har utført, og hver gang du fullfører en oppgave vil poengsummen din øke.

Når blogginnlegg eller produktsider er SEO-optimalisert, har du et godt grunnlag for å være synlig i søk. Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke er noen garanti for at du vil lande på side 1, da det avhenger av flere faktorer, for eksempel hvor rask du er Nettstedet ditt er lastet med nivået av konkurranse for de valgte søkeordene, spesielt autoriteten til domenet ditt. For å lære mer, besøk SEO eller avtal en avtale med meg i kalenderen.

Sett opp menyer og menypunkter

Da er innholdet på plass, nå er det på tide å sette opp menyen og menyelementene. Det er veldig vanlig å ha en meny helt nederst på et nettsted i tillegg til hovedmenyen du vanligvis finner øverst på et nettsted. I teorien kan du plassere menyen hvor som helst på nettstedet ditt I alle fall hvis du bruker WordPress.

Hver meny inneholder ett eller flere menyelementer og noen ganger undermenyelementer.

Hvis du skal lage nettside med mange produkt- eller funksjonssider som må vises i en menystruktur, kan det være lurt å bruke en megameny.

Installer nødvendige funksjoner

Alle nettsideprogrammene nevnt ovenfor har sin egen «app store», som inneholder en rekke applikasjoner som kan gi utvidet funksjonalitet til nettstedet ditt. WordPress rangerer også høyt her når det gjelder antall tilgjengelige apper. Når du først har funnet appen du vil ha, er det relativt enkelt Oppgaven med å installere den på nettstedet ditt.

Optimaliser innholdet på nettstedet for rask lasting

Lastehastighet på nettstedet ditt er helt avgjørende hvis du har noen sjanse til å få god synlighet i Google-søk.

Flere faktorer kan bremse nettstedet ditt, inkludert webservere, store og tunge bilder, javascript, etc.

Alle som legger inn innhold på et nettsted bør være spesielt oppmerksomme på pikselstørrelsen på bilder. Så lenge nettstedet ditt ikke automatisk reduserer bildene du laster opp, bør du konvertere bildene du skal bruke med mindre pikselstørrelse. Hvis du tar et bilde med telefonen, har det en tendens til å være 4000×3000 piksler i størrelse. For å dekke hele bredden av siden trenger du ikke en bredde større enn 1920 px. Hvis bildet bare dekker halvparten av siden, trenger ikke bildet det Bredden er større enn 1920/2 piksler; det er omtrent 1000 piksler. Dessuten, hvis du ikke trenger et bilde med en gjennomsiktig bakgrunn, anbefales det å lagre bildet som en JPG-filtype i stedet for en PNG, siden JPG-bilder er lettere å laste enn PNG-bilder.

Har du et WordPress-nettsted finnes det mange tillegg (apper) som kan gjøre nettsiden din raskere.

Programplugin RabbitLoader vil gjøre WordPress-siden din lynrask. Programtillegget er ikke gratis, men siden jeg kjøpte et abonnement som tillater et ubegrenset antall sidehastighetsoptimaliseringer, kan jeg installere RabbitLoader på nettsidene dine gratis. Ta kontakt via Live chat så ordner vi mer.

Lanser websiden

Vi har endelig nådd den siste fasen av å lage nettside; nettsidelanseringen. Hvis du fulgte trinnene ovenfor, har du lagt et solid grunnlag for et nettsted du vil elske i fremtiden. Men vi er ikke ferdige ennå, det er fortsatt litt arbeid å gjøre.

Koble domenet til websiden

Innledningsvis forklarte jeg hvordan du får et domenenavn, navnet som besøkende skriver inn i nettleseren for å komme til nettstedet ditt. Å koble et domenenavn til nettstedet ditt kan være litt teknisk, men Wix og de fleste andre nettstedbyggere gjør en god jobb En guide du kan stole på. Du kan også kontakte brukerstøtte her for å få hjelp. Hvis du ønsker å lage nettside i WordPress, vil selskapet du leier fra webhotellet ditt i de fleste tilfeller hjelpe deg med å koble et domenenavn til nettsiden.

Dette er selvfølgelig også noe jeg kan hjelpe deg med. Ta kontakt via live chat så kommer vi til en mer detaljert avtale.

Sjekk nettstedet for ødelagte koblinger og alt annet er bra

Når nettstedet ditt er live, sørg for å sjekke nettstedet for ødelagte koblinger. En ødelagt kobling kan for eksempel være et bilde som ikke vises etter tilkobling av domenet, eller en hyperkobling som ikke lenger fungerer slik den skal. Det samme gjelder menyelementer. se også ovenfor Hver side i full bredde (stasjonær versjon) på nettbrett og telefoner. Har noe endret seg? Marginene for store eller for små? Feil formatert tekst?

Vanligvis går en nettsidelansering ganske greit, men det er alltid lurt å være 100 % sikker.

Gratis webside

Å lage nettside er mye arbeid, og denne artikkelen fremhever de mange emnene du må gjennom for å fullføre et nettutviklingsprosjekt.

Men ikke bekymre deg, jeg har gode nyheter til deg; jeg har allerede gjort 80 % av alle trinnene ovenfor for deg ved å lage nettside løsning som du kan laste ned helt gratis.

La meg dykke ned i komponentene i denne gratis nettstedløsningen.

Du finner lenker til nettstedsløsninger på slutten av denne delen.

Webside Program: WordPress

Jeg valgte å lage nettside i WordPress fordi WordPress tilbyr fleksibilitet og muligheter mer enn noe annet nettstedsprogram.

Hvis du ikke har brukt WordPress før, finner du WordPress-kurset jeg laget her: WordPress Fundamentals Course

Google Trends gjør en god jobb med å vise WordPress sine fordeler fremfor andre nettstedbyggere:

Webdesign temaet Divi

Divi er et av de mest populære WordPress-webdesigntemaene i verden, med mange innebygde funksjoner og alternativer. Den veiledende prisen per år er $89.

Nå hender det at jeg abonnerer på Divi, slik at du ikke trenger å kjøpe Divi selv, for Divi-lisensen min inkluderer ubegrenset med nettsider og er inkludert i nettsideløsningene jeg utvikler.

Divi funksjonalitet;

Visuell sidebygger:

Ved hjelp av den visuelle sidebyggeren kan du lage vakre innholdssider samtidig som du ser hva du gjør på siden i sanntid. Sidebyggeren har 40+ moduler for å bygge ulike typer innhold som bildegallerier lysbildefremvisninger responsive elementer bloggskjemaer Kundereferanser og mer.

Webdesign maler

Divi kommer med 200+ forskjellige layoutpakker, som hver inkluderer flere sidetyper som for eksempel hjemmeside, om oss-side, produktside osv. – totalt 2000+ webdesignmaler som du har tilgang til.

Responsiv design

Som nevnt tidligere i denne artikkelen er responsiv design enkelt på både telefoner og nettbrett.

Bokstavtyper og styling

Divi har tonnevis av bokstavtyper innebygd, du kan justere størrelsen på luften mellom hvert tegn, linjehøyden der en «fet» bokstav skal være en farge, og mer.

Seksjonsoverganger

Det er også mulig å bruke kule overganger mellom seksjoner på siden. Du kan for eksempel vippe overgangen til neste seksjon nedover, og du kan velge skyen som overgang til seksjonen nedenfor. Bare fantasien kan begrense mulighetene.

Det er faktisk så mange funksjoner innebygd i Divi at det kan ta lang tid å forklare alt. Besøk heller Elegant Themes – du finner alt der.

Divi er brukervennlig med en relativt lav læringskurve. Hvis du likevel vil komme raskt i gang, finner du et norsk Divi-kurs jeg har laget her: Divi Lesson

Nettbutikk funksjonalitet

Jeg installerte Woocommerce i denne nettsideløsningen, en av de mest populære eCommerce-løsningene i verden – slik at nettsiden også kan fungere som nettbutikk. Du får også funksjoner som kan brukes med Dropshipping (selger Produktene har ikke eget lager).

Hvis du ønsker å lære mer om funksjonene til nettbutikken, vennligst kontakt oss via live chat.

Annen nyttig funksjonalitet

Etter mange år som webutvikler har jeg kommet over mange veldig nyttige WordPress-plugins å installere. Nedenfor er en oversikt over programtilleggene som følger med denne nettsideløsningen;

 • Dupliserte sider: Sider og blogginnlegg kan dupliseres.
 • Loco-oversettelse: Programtillegg kan oversettes fra engelsk til norsk etc.
 • Virkelig enkel SSL: En plugin for å aktivere et SSL-sertifikat på nettstedet ditt. Sikker bruk av viktige funksjoner på nettstedet.
 • Divi Cart: Flott for å gjøre Woocommerce nettbutikkfunksjonalitet. Du vil finne ut mer om Divi Cart i delen «Gratis nettbutikk» senere i denne artikkelen.

Innholdsstruktur og eksempelsider

På nettsider for bedrifter er det noen innholdssider som er hyppig brukt.

Disse sidene er;

 • Hjemsiden (startsiden)
 • Produkter
 • Tjenester
 • Om oss siden
 • Blogg
 • Kontakt oss
 • Personvernerklæring
 • Bruksvilkår
 • 404 (brutt lenke side)

For hver av sidene nevnt ovenfor (bortsett fra personvernreglene og vilkårene for bruk for de tekstbare sidene), har jeg forslag til seksjoner og webdesignelementer. Du finner visse overskrifter for å markere hvilken informasjon som kan gjelde for ulike overskrifter del. Ellers finner du eksempeltekst og bilder for å illustrere hvor tekst og bilder kan plasseres og en konsekvent temafarge (grønn).

Du kan for eksempel enkelt tilpasse dette designet ved å erstatte tekst og bilder, endre overganger mellom seksjoner, erstatte temafarger med bedriftens profilfarger, finne andre ikoner, eller erstatte moduler med andre moduler, etc. Kort sagt, du kan endre absolutt alt.

Ved å bruke designforslagene jeg har laget og gjøre små modifikasjoner, kan du lage nettside relativt raskt sammenlignet med å starte fra bunnen av.

Personvernerklæringen (norsk) og brukervilkår-siden (engelsk) er maler du kan bruke, men bør modifiseres og tilpasses din bedrift.

Toppen av nettsideløsningen består av logoen og hovedmenyen. Nederst finner du en seksjon som gjentar seg på alle sidene du navigerer til;

 • Kort info om ditt firma
 • Siste nytt fra bloggen
 • Nyttige lenker
 • Kontakt info.

Du lurer kanskje på hva en 404-side er. En 404-side er siden du lander på når du bruker en nettadresse som ikke finnes på nettstedet. Prøv å skrive noe i nettleseren din etter domenet https://hjemmeside.webkonsepter.no…f.eks https://hjemmeside.webkonsepter.no/abc og trykk enter. Du vil da se en side med tittelen «OOPS..!» – Deretter dirigerer den besøkende tilbake til hjemmesiden.

Du finner en demo av nettsideløsningen her: Demo

Hvis du spurte et webdesignbyrå om å lage noe lignende, ville dette oppsettet du ser ovenfor koste deg en femsifret sum. For å få tilgang til denne nettsideløsningen helt gratis, kontakt oss via live chat.

WordPress Driftsavtale

Hvis du foretrekker å drifte nettløsning selv, er dette helt greit og relativt enkelt. «Operasjonell» betyr regelmessig oppdatering av WordPress- og WordPress-plugins og webdesigntemaer. Hvis du ikke oppdaterer regelmessig, kan du ta en risiko Siden ble hacket.

Foretrekker du å bruke tiden din på viktigere ting, kan du inngå en driftsavtale med oss.

Noen ord til slutt

Å lage nettside er ikke vanskelig når du vet hva du gjør. I denne artikkelen har du tatt en grundig titt på alle trinnene i prosessen med å lage nettside, fra start til slutt. Som en bonus får du også en helt gratis WordPress nettsideløsning Du kan installere det på ditt eget webhotell ved å sende oss en melding via live chat.

Hvis du har spørsmål, eller trenger et tilbud på nettside , er det bare å ta kontakt.

Om forfatter

Raymond Furre er daglig leder og grunnlegger av Webkonsepter.no.

Han har jobbet med digital markedsføring i over 10 år, og hjulpet mange små og mellomstore selskaper lykkes på Internett.

I denne bloggen deler Raymond sin kunnskap om digital markedsføring - kompetanse du kan ta i bruk for din virksomhet.

Noe du lurer på? Send forfatter en melding.