Starte nettbutikk: Alt du trenger å vite for å lykkes med egen nettbutikk.

starte nettbutikk

Går du med planer om å starte nettbutikk? Å drive egen nettbutikk kan være både spennende og lønnsomt, men å komme gjennom oppstartsfasen kan være utfordrende.

I denne guiden tar vi for oss alt rundt hvordan starte nettbutikk; fra forretningsplan, valg av nettbutikkløsning, oppsett av nettbutikken, markedsføring og merkevarebygging + mye mer.

Forankre forretningsideen

Selv om det kan virke fristende å hoppe rett inn i byggingen av nettbutikken, er det viktig å forankre forretningsideen først. Dette vil hjelpe deg med å unngå unødvendige kostnader og sikre at du har en klar plan for å lykkes.

En tydelig og god ide om hva du skal selge og hvorfor. 

Når du skal starte nettbutikk, er det viktig å ha en klar idé om hva du skal selge og hvorfor. Du kan velge å fokusere på en spesifikk nisje eller et bredere segment av produkter. Det er også viktig å ha et unikt produkttilbud som skiller deg fra konkurrentene dine.

En solid og gjennomtenkt forretningsplan.

En god forretningsplan er avgjørende for å lykkes med å starte nettbutikk. Den bør inneholde en beskrivelse av markedet, konkurrenter, og sammensetningen av ditt team. 

Grafisk design: Raymond Furre | En mann holder en forretningsplanbrosjyre på et bord.

Du bør analysere hvilket problem eller utfordring dine produkter eller tjenester vil kunne løse, kundesegmentet og hvilken verdi dine produkter eller tjenester gir. 

Det er viktig å tenke på oppstartskostnader, driftskostnader, og hvordan pengene strømmer gjennom forretningsmodellen din. 

Du bør også tenke på hvordan du skal promotere dine produkter og tjenester, leveranse, samarbeidspartnere og finansiering.

Mer om dette her: Forretningsutvikling

Firmaregistrering

For å ha mest mulig ryddighet økonomisk, er det lurt å registere et firma. Det finnes flere tjenester som raskt, enkelt og rimelig bistår med firmaregistrering, for eksempel Stiftemaskinen.

Domenenavn registrering

Et godt domenenavn er avgjørende for en nettbutikk. Det bør være lett å huske og enkelt å skrive. 

Starte nettbutikk - domenenavn

Finn et godt navn på nettbutikken der også domenenavnet er ledig. Det kan være lurt å gå til Proisp.no eller andre som tilbyr domeneregistrering, for å sjekke om domenenavnet du har i tankene er ledig. 

Når du har funnet et godt domenenavn er det viktig å sikre seg dette da gode domenenavn ofte blir tatt fort.

Et realistisk budsjett

Grafisk design: Raymond Furre | En kalkulator og penger på en hvit bakgrunn.

Det er viktig å ha et realistisk budsjett når du skal starte nettbutikk. Husk at det kan ta tid før du begynner å tjene penger, så du bør ha et budsjett som tar høyde for liten omsetning de første par årene. Du bør også ta høyde for uforutsette kostnader i oppstartsfasen.

Finansering

Finansiering kan være en utfordring når du skal starte nettbutikk. Heldigvis finnes det alternativer som kan hjelpe deg med å finansiere oppstarten din. 

Aprila bank tilbyr finansiering for bedrifter og du får svar i løpet at et minutt om du kvalifiserer for lån. Du kan besøke deres nettside på https://www.aprila.no/ for mer informasjon.

Velg riktig nettbutikkløsning

For å starte nettbutikk trenger du en nettbutikkløsning. Her er en oversikt over ulike typer nettbutikkløsninger som det er greit å kjenne til;

Åpen kildekode nettbutikkløsninger

Åpen kildekode er et godt utgangspunkt for deg som skal starte nettbutikk da det finner et stort utvalg kostnadseffektive nettbutikkløsninger. Innenfor dette segmentet har vi nettbutikkløsninger som OS Commerce, Prestashop, Zen Cart, Open cart, Magento og Woocommerce.

Det virker som tiden har løpt fra OS Commerce, som en gang var regnet å være helt i toppsjiktet blant nettbutikkløsningene. Det samme kan sies om Zen Cart.

Magento stormet inn på markedet for noen år siden, og tok store markedsandeler. Webutviklere elsker Magento på grunn av stor fleksibilitet og tilpassningsmuligheter, i tillegg til stort utvalg i funksjonalitet. Men for «vanlige» folk var entusiasmen ikke like stor. Mange finner Magento vanskelig å bruke, litt treg og lite responsiv, og til å være åpen kildekode er det å starte nettbutikk med Magento relativt kostbart.

Open Cart og Pretashop er begge ehandels-løsninger som er enkel å bruke, mindre kompleks enn Magento og Os Commerse, og som både utviklere og vanlige brukere er fornøyd med.

Starte nettbutikk - woocommerce

Woocommerce er den mest populære nettbutikkløsningen blant de nevnte alternativene. Dette skyldes delvis at det er en plugin for WordPress, som er en av de mest brukte plattformene for å bygge nettsteder. Woocommerce er enkelt å installere og tilpasse, og det finnes et stort utvalg av tilleggsfunksjoner og temaer tilgjengelig. Det er også kostnadseffektivt å starte nettbutikk med Woocommerce.

Norske nettbutikkløsninger

Av norske nettbutikkløsninger finner vi blant annet mystore.no, easywebshop.no, og 24nettbutikk.no. Generelt er dette bra nettbutikkløsninger for deg som skal starte nettbutikk, men fleksibilitet, tilpasningsdyktighet og mulighet for skreddersøm er ofte mangelvare i dette segmentet. En annen faktor er finansielle muskler til å kunne holde tritt med en bransje i rask utvikling; Et relativt lite norsk utviklingsselskap har sjelden like store utviklingsressurser som eksempelvis Magento og WordPress. Å starte nettbutikk med en teknisk løsning som har denne type begrensninger kan være en kostbar vei å gå.

Publiseringsløsninger med ehandelsfunksjonalitet innebygget

Blant publiseringsløsningene som tilbyr e-handel har vi de 3 største; Wix, Squarespace og WordPress.

For bedrifter som allerede har en hjemmeside basert på disse løsningene, er det relativt rimelig å utstyre nettstedet med e-handelsfunksjonalitet.

Å kombinere publiseringsløsning og e-handel i samme løsning gir deg alle fordelene publiseringsløsningene og nettbutikkløsningene kan tilby i en og samme pakke.

Wix, Squarespace og WordPress er alle gode alternativer, men både både Wix og Squarespace har store begrensninger i funksjonalitet og tilpasning sammenlignet med WordPress.

WordPress ehandelsløsninger

WordPress har utviklet seg fra å være en enkel bloggplattform til å bli den foretrukne nettløsningen for bedrifter som vil starte nettbutikk eller lage hjemmeside. Dette skyldes en rekke faktorer, inkludert kontinuerlig utviklingen av WordPress som plattform, tilpasningsmulighetene og fleksibiliteten som WordPress tilbyr, i tillegg til et enormt utvalg programtillegg og designmaler.

Det finnes flere nettbutikk-programtillegg tilgjengelige for WordPress, inkludert WP E-commerce, Jigoshop, Cart66, Shopp og WooCommerce.

Starte nettbutikk - WordPress + Woocommerce

WooCommerce er det mest populære nettbutikk-programtillegget for WordPress. Den er gratis å laste ned og tilbyr et bredt spekter av funksjonalitet som gjør det enkelt for brukere å administrere og opprette en nettbutikk. WooCommerce har også et stort utvalg av temaer og programtillegg tilgjengelig som gir brukerne tilnærmet ubegrensede muligheter for tilpasning og skreddersøm.

Utvikle nettbutikkløsningen

Å starte nettbutikk krever innsikt og forståelse på en rekke områder som det å strukturere innholdet, lage et godt nettbutikk design, implementere ulike typer funksjonalitet, gjøre nettbutikken salgbar m.m. Her er noen tips som kan være til hjelp når du går i gang med utvikle selve nettbutikken;

Innholdsstruktur

Noe av det viktigste du gjør for å bygge en god nettbutikk er å ha en strukturert og logisk innholds-struktur. 

Ved å ta utgangspunkt i kundereisen kan du tilpasse innholdet til hvor kunden befinner seg i kundereisen; noen av dine potensielle kunder har akkurat blitt oppmerksomhet på at de har et behov for dine produkter og tjenester og trenger å vite mer, mens andre har satt seg inn i alt rundt produktet og er klar til å gjøre et kjøp.

Grafisk design: Raymond Furre | Et diagram som illustrerer start- og driftsprosessen til en voordeuring opvoering nettbutikk.
Kundereisen

Lag en oversikt over hvilke innholdssider du trenger, eksempelvis «Hjem» siden, «Om oss» siden, «Kontakt oss» siden og lignende, slik at kunden kan finne all nødvendig informasjon om bedriften din. 

Starte nettbutikk - Innholdsstruktur

Definer produktkategorier og produktstikkord som gjør det enklere for kunden å finne det de leter etter. 

God navigasjon er avgjørende for at besøkende finner frem i nettbutikken, og at nettbutikken oppfattes som brukervennlig og oversiktlig.

Tenk også på hvilket innhold som skal inn i bunnseksjonen da denne informasjonen vil være tilgjengelig på alle sider og av den grunn svært viktig å benytte riktig. Ofte kan det være lurt å legge inn kontakt info, gode tilbud, informasjon om ditt firma, etc.

Webdesign generelt

God webdesign er nøkkelen til et godt førsteinntrykk. Velg et populært webdesign tema (se etter webdesign tema med gode vurderinger), og som har et rikt utvalg webdesign maler og en god sidebygger. Ikke velg et webdesign tema fordi det er gratis – det kommer til å koste dyrt i fremtiden.

Nettbutikk design

Et god nettbutikk design bør ha enkel tilgang til «Min konto» og ordrelisten, produktlisten, og ha god søk- og filterfunksjonalitet. Widgets som viser nye produkter, populære produkter, topprangerte produkter og anbefalte produkter, gir kunden en bedre kjøpsopplevelse. Det er også viktig å ha en brukervennlig handlekurv og ordreside, gode produktbeskrivelser og bilder, samt sider som fungerer like bra på mobil som på desktop.

På jakt etter design-inspirasjon til nettbutikken din? Se nettbutikk design

Betalingsløsninger

Det er lurt å tilby flere betalings-alternativer for å få så mange som mulig til å gjennomføre kjøpet. Her i Norge er Vipps og Klarna blant de mest populære betalingsløsningene. Klarna gir mulighet for kortbetaling, faktura og delbetaling.

Starte nettbutikk - Betalingsløsninger

Vi skal heller ikke glemme Apple Pay og Google Pay som begge fungerer sømløst i de aller fleste nettbutikker.

Frakt

For å hevde seg blant de beste nettbutikkene i landet er det nødvendig å kunne tilby gode frakt- og leveringsalternativer. 

Starte nettbutikk - Frakt

I Norge finnes det flere forskjellige frakt- og leveringsalternativer for nettbutikker.

Noen av de vanligste alternativene inkluderer:

 • Hjemlevering – Pakken leveres direkte til mottakerens dør.
 • Hente-på-postkontor – Pakken blir sendt til et nærliggende postkontor eller post i butikk, hvor mottakeren kan hente den selv.
 • Levering til utleveringssted – Pakken leveres til et utleveringssted, som for eksempel en matbutikk eller bensinstasjon, hvor mottakeren kan hente den selv.
 • Levering på døren innenfor et gitt tidsvindu – Pakken leveres på en spesifikk tid på dagen, som for eksempel mellom kl. 17:00 og 20:00.
 • Ekspresslevering – Pakken leveres så raskt som mulig, gjerne innen 1-2 dager.
 • Internasjonal frakt – Frakt av pakker til og fra utlandet.
 • Spesiallevering – Tilpassede leveringsalternativer, for eksempel installasjon av produktet på mottakerens adresse.

Bring.no tilbyr en rekke tjenester som er tilpasset norske nettbutikker. Blant annet tilbyr de ulike frakt- og leveringsalternativer som kan skreddersys kundenes ønsker og behov.

Bring.no gir også nettbutikker tilgang til et brukervennlig og omfattende system for pakkesporing. Dette gjør det enklere for kundene å følge med på hvor pakken befinner seg til enhver tid. Før pakkesporing ble vanlig var en stor andel av henvendelsene til en nettbutikks kundesenter spørsmål om når varene ville bli levert.

Pakkesporing gir en bedre kjøpsopplevelse, og bidrar normalt til flere fornøyde kunder.

I tillegg tilbyr Bring.no også løsninger for retur av varer, både nasjonalt og internasjonalt. Dette gjør det enkelt for kundene å returnere varer, samtidig som det gir nettbutikker en mer effektiv og strømlinjeformet returprosess.

Lager og lagerhåndtering

Lager og lagerhåndtering er en viktig del av driften av en nettbutikk, og det er flere måter å gjennomføre dette på;

Starte nettbutikk - Lager

Eget lager

Det mest vanlige er å benytte eget lager. Dette gir god kontroll over egen lagerbeholding og mulighet for hurtig levering om du har gode rutiner for utsendelse når det kommer inn nye bestillinger. Det krever imidlertid en del ressurser og arbeid for å opprettholde og organisere lageret på en effektiv måte. Nettbutikker med et eget lager må også ta hensyn til faktorer som lagerplass, kapasitet og kostnader.

Eget lager og fraktavtale med Bring.no

En annen mulighet er å ha eget lager med en fraktavtale hos Bring.no. Dette gir rask og pålitelig levering til kundene, samtidig som man har kontroll over egen lagerbeholdningen. Bring.no har også gode systemer for sporing og håndtering av frakt, som kan forenkle logistikken.

Lager hos Bring.no

En tredje mulighet er å lagre produktene hos Bring.no. Dette gir muligheten for å outsource lager og logistikk slik at du kan fokusere på andre deler av driften. Bring.no har moderne lagerfasiliteter med høy sikkerhet og god plassutnyttelse. Det gir også muligheten til å utvide til andre markeder i Europa, da Bring.no har god logistikk og distribusjonsnettverk i hele Norden og Europa.

Dropshipping

Til slutt, dropshipping kan være en effektiv løsning for nettbutikker som ikke ønsker å ha eget lager. Med dropshipping kan nettbutikken selge produkter direkte fra leverandøren, og leverandøren tar seg av lagring og frakt ut til kunde. Dette fungerer sømløst, og kan være en god løsning.

Obs! Frakttiden fra leverandører som benytter aliexpress.com eller lignende kan være lang, og skape reaksjoner fra kunder som forventer levering tilsvarende produkter som er lagret i Norge.

Om du er tydelig på at leveringstiden fra utlandet kan være endel lengre enn det som er «vanlig» er dette noe de aller fleste kunder finner akseptabelt.

Det finnes imidlertid leverandører, eksempelvis Printful som har varelagret i Latvia og Storbritannia, der leveringstiden oppleves som relativt kort.

Nettbutikk funksjonalitet

Nettbutikk funksjonalitet spiller en viktig rolle i å skape en god kjøpsopplevelse for kundene. Her er en gjennomgang av seks funksjoner som kan bidra til en bedre nettbutikk.

Søk og filter

God søkefunksjonalitet er viktig for å gjøre det enkelt for kundene å finne produkter i nettbutikken. Det er viktig at søkefunksjonen er rask og dynamisk, og at det finnes ulike filtre for å hjelpe kundene å finne det de leter etter. Populære filtre inkluderer kategori, pris, merke, størrelse og farge.

Starte nettbutikk - Produktfilter
Her ser du et eksempel på søk/filter som vi har laget for netcam.no

Composit produkter

Composit produkter gjør det mulig å lage produkt kombinasjoner, og på den måten øke størrelsen på produktet. Denne måten å «pakketere» produktene på kan også være nyttig for kundene og en mer logisk måte å selge produktene på.

Starte nettbutikk - Composit produkter
Ett eksempel på Composit produkt løsning vi har sett opp for Netcam.no

Bundle produkter

Bundle produkter kan også være en effektiv måte å øke salget på. Dette gjør det mulig å tilby rabatterte priser på en samling av produkter, noe som kan gi kunden et insentiv til å kjøpe flere produkter i samme kjøpsprosess.

Point Of Sale (POS) 

For nettbutikker som også har en fysisk butikk, kan Point Of Sale (POS) integrasjon være svært nyttig da nettbutikken og den fysiske butikken knyttes sammen i en løsning. Dette gjør det mulig å ha et system for fysisk og nettbutikk, med felles lager og logistikk.

Integrasjon med regnskapet

Integrasjon med regnskapet gjør det enkelt å håndtere en strøm av bestillinger feilfritt og helt automatisk, og spare deg for mye tid og problemer.

Rabattkuponger

Rabattkuponger kan være en effektiv måte å øke omsetningen på og er en funksjonalitet som er innebygget i de fleste moderne nettbutikkløsninger.

Salgsfremming

Her er fem måter du kan øke nettbutikksalget på:

Call to Action elementer

Call to Action elementer, som for eksempel «Legg i handlekurv» eller «Kjøp nå» knapper, er viktige for å veilede kunden gjennom kjøpsprosessen. Det er viktig at disse elementene er tydelige og lette å finne, slik at kunden enkelt kan utføre ønsket handling.

Starte nettbutikk - Handlekurv
Ett eksempel på tilpasset handlekurv, der det er laget egen kasse for bedrifter, egen kasse for private og mulighet for å be om pristilbud.

Kalkulatorer

Kalkulatorer kan være nyttige for å hjelpe kunden å velge riktig produkt eller tjeneste.

Starte nettbutikk - Priskalkulator
På Calconic.com kan du designe gratis kalkulatorer som du kan legge inn i nettbutikken din

Det finnes mange bruksområder for kalkulatorer, eksempelvis kan du benytte en kalkulator til å beregne riktig størrelse på sko eller klær. Eller finne ut hvilket abonnement som passer best basert på de valg kunden gjør i kalkulatoren.

Kjøpsopplevelse optimalisering

Optimalisering av kjøpsopplevelsen kan bidra til å gjøre det enklere og mer fristende for kunden å gjennomføre kjøpet. Dette kan eksempelvis være en enkel og oversiktlig handlekurv, gode produktbeskrivelser og bilder, og en smidig og brukervennlig betalingsprosess.

Automatisk oppfølging av de som har forlatt handlekurven uten å gjennomføre et kjøp

En automatisert løsning når noen forlater handlekurven kan bidra til å få kunden tilbake til nettbutikken for å fullføre kjøpet.

Starte nettbutikk - Forlatt handlekurv

Dette kan være en autogenerert e-post eller påminnelse i nettbutikken, som minner kunden på at de har varer i handlekurven som venter på en avslutning av kjøpet.

Gratis frakt

Gratis frakt kan være en effektiv måte å motivere kunden til å handle mer. Dette kan for eksempel være gratis frakt på alle ordrer, eller gratis frakt dersom kunden handler for et bestemte beløp.

Nettbutikk statistikk

Starte nettbutikk - statistikk

For å drive nettbutikk trenger du full kontroll på hva som skjer i nettbutikken 24/7. Til det trenger du rapporter som gir deg info om salgsomsetningen, produktene, kundene, lagerstatus og rabattkuponger.

Salgsrapport

En salgsrapport gir oversikt over nettbutikkens totale omsetning i en bestemt tidsperiode, vanligvis månedlig eller årlig. Denne rapporten kan også gi oversikt over de mest populære produktene, salgsvekst og konverteringsrate.

Produktrapport

En produktrapport gir en oversikt over hvert enkelt produkt og salgsvolum, inntekt og lagerstatus. Dette kan være nyttig for å identifisere hvilke produkter som selger best og hvilke produkter som trenger mer markedsføring eller justering.

Kunderapport

En kunderapport gir en oversikt over kundedata og kjøpshistorikk, som kan brukes til å utvikle kundeengasjement og markedsføring. Denne rapporten kan også gi informasjon om kundenes demografi og kjøpsvaner.

Lagerrapport

En lagerrapport gir oversikt over lagerstatus og lagerbeholdning slik at du vet når du må bestille inn mer varer. Denne rapporten kan også brukes til å identifisere hvilke produkter som må kjøpes inn oftere og hvilke produkter som bør ut av lagret.

Fraktrapport

Fraktrapporten gir informasjon om ordrene som er sendt til kundene dine og inkluderer detaljer som navn på produktene som er sendt, navn og adresse til kunden, fraktmetode, kostnad for frakt og sporingsnummer. Rapporten gir oversikt over antall bestillinger som er sendt i en bestemt periode, og mulighet til å følge opp leveransene og administrere lageret.

Rabattkupong rapport

En rabattkupong rapport gir oversikt over rabattkupongene som er i bruk, hvilke produkter som ble kjøpt med de ulike kupongene og hvilke kuponger som gir har gitt størst omsetning.

Markedsføring

Uten markedsføring blir det heller ingen salg i nettbutikken. Her er noen måter du kan drive relevant trafikk til nettbutikken din på:

Retargeting

Retargeting er en markedsføringsmetode som retter seg mot kunder som allerede har besøkt nettbutiken, men som ikke har utført ønsket handling, for eksempel å ha gjennomført et kjøp. 

Grafisk design: Raymond Furre | En mann som starter nettbutikk mens han sitter på gulvet med en bærbar PC og en megafon.

Retargeting fungerer ved å plassere en informasjonskapsel (cookie) i nettleseren til kunden når de besøker nettbutikken. Ved å opprette en annonse kampanjen på Google eller Facebook, kan du velge å vise annonsene dine kun til personer som har besøkt nettsiden din.

Retargeting har høyere konverteringsrate enn «vanlige» annonser da vedkommende alt er kjent med nettbutikken din. Du kan kan kjøre annonse kampanjer som spesielt henvender seg til denne målgruppen, eksempelvis annonsere en rabatt til alle som har besøkt nettbutikken din siste 7 dagene.

Synlighet på Google ved hjelp av søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering (SEO -> Search Engine Optimization) er viktig for å øke synlighet og organisk trafikk til nettbutikken.

Grafisk design: Raymond Furre | Seo tjenester i chennai - start nettbutikk.

Strategien innebærer å søkemotoroptimalisere produktene og produktbeskrivelsene i nettbutikken. Dette gjøres ved å inkludere relevante nøkkelord og sørge for at bla.

 • nøkkelordet finnes i produkt tittel og først avsnitt
 • nøkkelord tettheten ligger på rundt 1%
 • produkt beskrivelsen har interne og eksterne lenker
 • lengden på produkt beskrivelsen bør være ca like lang som hva dine konkurrenter har på side produkter, sider eller bloggartikler for komme på side i Google.

Listen over hva som kan optimaliseres er lengre. Ta kontakt om du vil vite mer eller du ønsker en kostnadsfri nøkkelord analyse.

Tips: Publiser og søkemotoroptimaliser bloggartikler da det i blant kan være vanskelig å lage lange nok produktbeskrivelser.

Epost markedsføring

Epost markedsføring kan være en effektiv måte å markedsføre nettbutikken.

Starte nettbutikk - mailer lite

Mailerlite har laget en integrasjon med Woocommerce som gir et par interessante muligheter;

Import av produktbilder, beskrivelser og priser

Mailerlite har noe de kaller produktblokker, som kan brukes til å importere produktbilder, beskrivelser og priser fra Woocommerce til bruk i nyhetsbrev, landingssider og nettsider. Dette sparer tid og gjør det enkelt å legge til produktinformasjon i markedsføringsmaterialet. Produktblokkene kan legges til i Drag & Drop-editoren og tilpasses innholdet.

Autorespondere

Autorespondere er automatisert nyhetsbrev utsendelse basert på gitte kriterier. Det er mulig å sette opp autoresponder som aktiveres om eksempelvis noen forlater handlekurven uten å gjøre et kjøp.

Grafisk design: Raymond Furre | En illustrasjon av en kvinne som jobber ved en datamaskin for å starte nettbutikk.

Autoresponder kan også settes opp til å sende e-poster etter at en kunde har kjøpt et bestemt produkt eller produkter i en bestemt kategori.

Oppsalg og kryssalg

Ved å anvende integrasjonen nevnt i avsnittet over er det mulig å konfigurere autorespondere som skaper mersalg ved å foreslå komplementære produkter.

Affiliate markedsføring

Affiliate markedsføring handler om å knytte til seg affiliate partnere (nettsteder) som sender trafikk til nettbutikken din. Affiliate partner får en prosentandel av salget når noen fra affiliate partners nettside gjør et kjøp i nettbutikken din. Du bestemmer hvor stor prosentandel som skal gis.

Starte nettbutikk - affiliate markedsføring

Affiliate markedsføring fungerer slik:

 1. Nettbutikken eller bedriften setter opp et affiliate program ved å registrere seg hos et affiliate nettverk eller ved å lage et eget program. WordPress har flere programtillegg for affiliate funksjonalitet.
 2. Affiliate partner melder seg på programmet og mottar en unik affiliate lenke som de kan bruke for å promotere produkter eller tjenester fra din nettbutikk.
 3. Affiliate partner promoterer dine produkter eller tjenester på sine nettsider, blogger, sosiale medier eller i e-postmarkedsføring.
 4. Når en potensiell kunde klikker på affiliate lenken og besøker nettbutikken din, blir det registrert at trafikken kommer fra affiliate partner «XYZ».
 5. Hvis kunden kjøper noe i nettbutikken, vil affiliate partner motta en provisjon fra nettbutikken din for å ha sendt kunden til butikken din.
 6. Provisjonen til affiliate partner varierer, fra 2-3% til 50% eller mer avhengig av hva som selges.
 7. Affiliate programvaren sporer og håndterer provisjonsbetalinger og rapportering mellom nettbutikken og affiliate partner automatisk.

Sosiale medier

Sosiale medier kan bidra til både rimelig og effektiv markedsføring av nettbutikken din.

Starte nettbutikk - sosiale medier

Øke bevissthet og synlighet

Sosiale medier gir mulighet til å nå ut til et bredere publikum og øke bevisstheten rundt merkevaren din og produktene dine. Spesielt om du klarer å produsere innlegg som går viralt, med massiv deling av det du legger ut.

Skap engasjement rundt dine produkter og tjenester

Ved å kommunisere med dine følgere på sosiale medier gjennom egne videoer og innlegg skaper du noe i nærheten av en personlig relasjon til potensielle kunder. Du kan på den måte bygge en personlig 1-til-mange relasjon med dine følgere som skaper engasjement på en måte som kan være vanskelig for større merkevarer å oppnå.

Tips: Merkevarebygging

Direkte salg

Noen sosiale medier-plattformer gir mulighet for direkte salg via funksjoner som Instagrams «shoppable posts». Dette gjør det enkelt for kunder å kjøpe produktene dine uten å forlate plattformen.

Influencer-markedsføring

Influencer-markedsføring er en annen måte å bruke sosiale medier til å promotere nettbutikk produkter. Ved å samarbeide med populære influensere som appelerer til din målgruppe kan du øke synligheten, skape tillit og autoritet rundt merkevaren din.

Annonsering

Sosiale medier gir også mulighet for målrettet annonsering til en bestemt målgruppe basert på eksempelvis hvor stort engasjement et innlegg har fått på sosiale medier.

Adsespresso har en funksjon som automatisk kan fremme innlegg på Facebook om innlegget når et gitt antall liker, delinger eller kommentarer. Denne type annonser er også rimeligere enn tradisjonelle annonser, da Facebook belønner innlegg som går viralt med en lavere pris per klikk.

Merkevarebygging

Jo sterkere din merkevare er jo høyere pris og fortjeneste kan du oppnå. La meg gi deg noen tips til hvordan du kan skape et sterk merkevare;

Starte nettbutikk - merkevarebygging

Gjør returen enkel

Ved å tilby en enkel og smidig retur av varer kan du bidra til å redusere usikkerheten rundt det å handle i nettbutikk din, som igjen kan føre til større grad av gjensalg og flere anbefalinger av nettbutikken.

5 stjerners vurderinger

Gode omtaler og 5-stjerners vurderinger kan bidra til å bygge tillit og autoritet rundt merkevaren din. Oppfordre kundene dine til å skrive omtaler etter at de har handlet i nettbutikken din, og sørg for å svare på eventuelle negative omtaler på en profesjonell og løsningsorientert måte.

Dersom nettbutikken din har flere 5 stjerners vurderinger enn konkurrentene er du godt på vei til å bli ledende i markedet. Og motsatt, med vurderinger dårligere enn 5 stjerner kan det være vanskelig å få solgt dine produkter og tjenester.

PS. Vi har en prisgunstig programvare-løsning som forhindrer at innlegg som ikke blir vurdert til 5 stjerner legges ut, men blir kanalisert direkte til deg – mens 5 stjerners vurderinger når ut på Facebook, Google og Trustpilot. Ta kontakt for mer info.

Brukerstøtte

God brukerstøtte er viktig for en god kundeopplevelse. Sørg for at kontaktinformasjon er godt synlig og at det er kort ventetid om du tilbyr Live Chat.

Tenk deg om før du faller for fristelsen å benytte chatbots, da tålmodigheten hos kundene som henvender seg til kundesentret kan være liten. Det kan være tryggest å la mennesker stå for denne type kommunikasjonen.

Rask levering

En nettbutikk som er kjent for rask håndtering av ordrene vil automatisk blir foretrukket av kundene. Dessverre er det nok av eksempler der det tar alt lang tid, iblant flere dager, før en ordre blir ekspedert. Komplett.no er et eksempel på en nettbutikk med lynrask ekspedering av ordrene.

Pakkesporing

Pakkesporing kan bidra til å øke tryggheten og tilliten til merkevaren din. Sørg for å gi tydelig informasjon om sporing av pakker og oppdatere kundene når pakken er på vei og når den er levert.

Lover og regler for netthandel

I tillegg til angrerettsloven, markedsføringsloven, personvernloven, forbrukerkjøpsloven og kjøpsloven, har vi e-handelsloven som regulerer elektronisk handel.

E-handelsloven regulerer elektronisk handel i Norge og stiller krav til informasjon som må være tilgjengelig i nettbutikken. Dette inkluderer informasjon om selgeren, priser, frakt og leveringstid. 

Loven krever også at nettbutikken gir en ordrebekreftelse til kunden og at kunden har rett til å avbryte kjøpet innen 14 dager etter at varen er mottatt. Nettbutikken er også ansvarlig for at betalingsprosessen er trygg og sikker. 

E-handelsloven gjelder både for norske nettbutikker og utenlandske nettbutikker som selger til norske forbrukere. 

Det er viktig å være klar over disse kravene og sikre at nettbutikken din overholder e-handelsloven for å unngå eventuelle juridiske konsekvenser.

Driftsavtale og brukerstøtte

Webkonsepter.no kan tilby en omfattende driftsavtale for nettbutikkeiere som ønsker stabil og trygg drift av nettbutikken.

Vår driftsavtale omfatter en rekke tjenester, inkludert

 • oppetidsmonitorering
 • ukentlige programvareoppdateringer
 • daglig sikkerhetskopiering og enkel gjenoppretting når nødvendig.
 • hastighetsmonitorering

Prefabrikkert nettbutikkløsning

Vi har utviklet en prefabrikkerte nettbutikkløsning for deg som ønsker å komme hurtig i gang med ny nettbutikk. Netbutikkløsningen bygger på WordPress og Woocommerce.

Starte nettbutikk - prefabrikkert nettbutikkløsning

Nettbutikkløsningen er satt opp med webdesign temaet Divi fra Elegant Themes, som tilbyr et bredt spekter av designmaler og en intuitiv sidebygger som nevnt tidligere i dette blogginnlegget.

For å spare deg for mye jobb og tid har vi satt opp løsningen med innholdssider som forsiden, butikksiden, produktsider, bloggutlisting-siden, blogginnlegg, kontakt oss siden, kampanjesiden, m.m.

I tillegg har vi inkludert forslag til juridiske sider som personvernerklæring, bruksvilkår og retur av varer. Løsningen er også utstyrt med GDPR-funksjonalitet, slik at du kan være trygg på at nettbutikken følger gjeldende regelverk.

Denne nettbutikløsningen ville tatt 50+ timer å bygge, og med dagens timepriser er markedspris for tilsvarende løsning på over 50.000 kroner. 

Du kan kjøpe denne nettbutikkløsningen for kr. 4.990,- eksklusiv merverdiavgift og benytte eget webhotell, eller abonnere på vår driftsavtale dersom det er ønskelig. Driftsavtalen inkluderer webhotell.

I tillegg til kompetanse på utvikling av nettbutikker, har vi mange års erfaring med digital markedsføring, forretningsutvikling og merkevarebygging – og kan være din sparringspartner og støttespiller når nettbutikken er satt i drift.

Noen ord til slutt

Vi har nå vært gjennom alt du trenger for å starte nettbutikk. Jeg håper reisen har vært lærerik og at du nå har alt du trenger for å gå i gang med egen nettbutikk.

Om du ønsker å komme hurtig i gang ved hjelp av vår prefabrikkerte nettbutikkløsning eller at vi utvikler nettbutikken for deg, er det bare å be om et pristilbud.

Book en tid i kalenderen om du ønsker en demonstrasjon av nettbutikkløsningen eller ring 95 80 60 80 om du ønsker en snakk om nettbutikk i dag.

Vennlig hilsen Raymond

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye koster det å starte nettbutikk?

Kostnaden forbundet med å starte nettbutikk avhenger av nettløsningen du velger, funksjonalitet, tilpasning, betalings- og fraktløsningene du velger, og hvor mye du vil bruke til markedsføring. For kun teknisk løsningen starter prisen på kr. 4.990 + mva.

Trenger jeg en forretningsplan for å starte nettbutikk?

En forretningsplan kan hjelpe deg med å definere mål og strategier, samt gi deg en oversikt inntekter, utgifter og hva du kan forvente i resultat. Selv om det ikke er påkrev å skrive forretningsplan for å starte nettbutikk, vil du avdekke mye verdifullt i prosessen.

Hva er de viktigste stegene jeg må følge for å starte nettbutikk?

For å starte nettbutikk er dette prosessen; 1) definere forretningsmodellen og målgruppen din, 2) velge e-handelsplattform og netthosting, 3) kjøpe domenenavn, 4) lage produktbeskrivelser og skaffe bilder av produktene, 5) oppsett av nettbutikkløsningen samt integrere betalings- og fraktløsninger, 6) søkemotoroptimalisere nettbutikken, og 7) markedsføre nettbutikken din for å tiltrekke kundene.

Hvilke juridiske elementer må på plass for å starte nettbutikk?

For å starte nettbutikk er det viktig å ha klar vilkår og betingelser for nettbutikken, en personvernerklæring som beskriver hvordan persondata blir behandlet, og tydelig angivelse av priser, merverdiavgift og frakt. Andre elementer som må tas hensyn til kan være opphavsrett og markedsføringslovgivning. Det er viktig å sørge for at nettbutikken følger alle juridiske krav og reguleringer for å unngå eventuelle problemer i fremtiden.

Hvordan starte nettbutikk?

For å starte en nettbutikk, kan du følge disse trinnene:

1. Velg en produkt- eller tjenesteidé for nettbutikken din.
2. Gjør markedsundersøkelser for å vurdere etterspørselen etter produktet/tjenesten.
3. Velg en passende nettbutikkplattform som WooCommerce, Shopify eller Magento.
4. Registrer et domenenavn som er relatert til produktet/tjenesten din.
5. Velg en pålitelig webhotelltjeneste for å huse nettbutikken din.
6. Design nettbutikken din ved å tilpasse et responsivt tema eller ved å ansette en webdesigner.
7. Legg til produkter/tjenester i nettbutikken din med riktig beskrivelse, bilder og priser.
8. Sett opp betalingsløsninger for å akseptere online betalinger, som PayPal eller Stripe.
9. Implementer sikkerhetsprotokoller som SSL-sertifikat for å sikre kundenes personlige informasjon.
10. Optimaliser nettbutikken din for søkemotorer ved å bruke relevante søkeord og metatag-optimisering.
11. Opprett en markedsføringsstrategi for å markedsføre nettbutikken din, inkludert sosiale medier, e-postmarkedsføring og SEO.
12. Test og feilsøk nettbutikken din for å sikre en sømløs brukeropplevelse.
13. Lanser nettbutikken din og overvåk resultatene ved hjelp av analyseverktøy som Google Analytics.
14. Fortsett å optimalisere og markedsføre nettbutikken din for å øke salget og veksten.

Lykke til med å starte din egen nettbutikk!

Nøkkelord: hvordan starte egen nettbutikk, hva koster det å starte nettbutikk, hvordan starte en nettbutikk, hvordan starte egen nettbutikk, hvordan starte nettbutikk, kurs starte nettbutikk, nettbutikk starte, start din egen nettbutikk, start egen nettbutikk, start nettbutikk, start nettbutikk gratis, start nettbutikk guide, starte egen nettbutikk, starte en nettbutikk, starte nettbutikk dropshipping, starte nettbutikk i norge, starte nettbutikk kostnader, starte nettbutikk kurs, starte nettbutikk norge, starte nettbutikk regler, starte nettbutikk tips, starte nettbutikk uten lager, starte nettbutikk woocommerce, starte opp nettbutikk, starte en nettbutikk,

Grafisk design: Raymond Furre | Et bilde av en mann som smiler i en sirkel.

Om forfatter

Raymond Furre er daglig leder av Webkonsepter.no, med over 20 års erfaring på webutvikling, webdesign, digital markedsføring, merkevarebygging og forretningsutvikling. I disse årene har Raymond bidratt til vekst, bedre lønnsomhet og sterkere markedsposisjon for bedrifter over hele Norge. Drivkraften er gode kundeopplevelser og fornøyde kunder; se vurderinger på LinkedIn, Trustpilot, Facebook og Google.

▸ E-post: [email protected]
▸ Kostnadsfritt rådgivningsmøte på Zoom: Kalender

Webkonsepter.no | Fasiliteter synlighet på Google, vekst & sterkere markedsposisjon.

Webkonsepter.no kombinerer fire sentrale fagområder for å fremme våre kunders synlighet, vekst og markedsposisjon;

 • Nettside- og Nettbutikkutvikling: Skreddersydde webløsninger som konverterer besøkende til kunder.
 • Digital Markedsføring: Strategi som skaper målrettet trafikk til nettsiden din.
 • Merkevarebygging: Styrking av din identitet og posisjon i markedet.
 • Forretningsutvikling: Strategier for vekst og bedre lønnsomhet.

I et samarbeid med Webkonsepter.no har du en partner som forstår hva som driver virksomheten din og hvordan resultater skapes.

Book en hyggelig, kostnadsfri og uforpliktende snakk om hvordan vi kan være til hjelp for ditt firma.

Møtekalender

★★★★★

Vi har vært kunde av Webkonsepter i fem år, og er veldig fornøyd med forretningsutvikling og gode og brukervennlige webløsninger. Anbefaler Webkonsepter som forretningspartner for å øke salget.

Arve Willassen

Daglig leder, Netcam Norge AS

★★★★★

Vi har benyttet Webkonsepter til utvikling av ny hjemmeside og er veldig fornøyde med både resultat og gjennomføring. På den ene siden har vi fått en fin hjemmeside, men samtidig fått lov å være med på ein lærrerik reise rundt hva som ligger «under panseret».

Tommy Amundsen

Daglig leder, Semje Software AS

★★★★★

Vi på House Of Digital benyttet oss av tjenestene til Webkonsepter og Raymond i forbindelse med en ny kunde som skulle lansere en boligdeling tjeneste. For de som vil lykkes i Digitale medier vil jeg absolutt anbefale Raymond og Webkonsepter!

Baard Persson Vaage

Daglig leder, House of Digital

Kostnadsfritt & uforpliktende

Pin It on Pinterest

Del

Del

Del innlegget på sosiale medier.