Nettside design eksempel og inspirasjon fra Divi Express

Er du lei av generiske nettsider som ikke skiller seg ut? I denne bloggposten vil vi ta for oss ulike nettside design eksempel og måter å implementere moderne webdesign ved hjelp av en innovativ design tjeneste med navn Divi Express.

Divi Express

Divi Express er en omfattende ressurs for webdesignere og utviklere. Tjenesten tilbyr et bredt spekter av forhåndslagde designelementer, inkludert layouter og wireframes, som kan tilpasses din nettsides unike grafiske profil og designstil. Med Divi Express som ditt designverktøy, kan du spare tid og ressurser, samtidig som du oppnår et profesjonelt og tiltalende design.

Layout Eksempler

La oss utforske ulike layout-eksempler som kan tjene som inspirasjon for ditt neste nettside design eksempel. Vi fokuserer på følgende 3 layout typer; nettsider for bedrifter, portefølje og nettbutikk laout.

Nettside Design Eksempel 1: Bedriftsnettsider

nettside design eksempel

Her finner du et utvalg layoutér som er laget spesielt for bedrifter med fokus på å presentere forretningside, tjenester og kundereferanser.

Bedriftsnettside

Nettside Design Eksempel 2: Portefølje

For de som ønsker å vise frem sitt kreative arbeid, er en portefølje layout en godt valg. Her er fokus på visuell appell, kreativitet og presentasjon av arbeid. Dette er spesielt relevant for kunstnere, designere, fotografer og frilansere.

Portefølje

Nettside Design Eksempel 3: Nettbutikk

For en nettbutikk er brukeropplevelse, produktvisning og konverteringsoptimalisering viktige elementer. Denne type layout vil være nyttig for de som driver med nettbutikker, detaljhandel eller tjenesteyting.

Nettbutikk

Wireframe Eksempler

Wireframes er «byggeklosser» du kan bruke for å skape en unik og funksjonell nettside. Divi Express har mer enn 1000 wireframe seksjoner tilgjengelig. I eksemplene under ser du et lite utvalget. Du finne den komplette oversikten her: Divi sections

Nettside Design Eksempel 4: Hero

«Hero» seksjonen er ofte det første besøkende ser på en nettside. Det setter tonen for resten av innholdet og er derfor en viktig del av enhvert innholdsside.

Nettside Design Eksempel 5: Kort

«Kort» brukes ofte for å presentere informasjon på en enkel og oversiktlig måte. Denne type wireframe er nyttige når du skal organisere mange innholdselementer, som produktsider eller blogginnlegg.

Nettside Design Eksempel 6: Innhold

Innholdsseksjonen er blant de mest brukte wirframe typene, og benyttes til å presentere tekst, bilder eller videoer på ulike kreative måter.

Nettside Design Eksempel 7: Galleri

Et galleri er en effektiv måte å vise frem bilder, produkter eller porteføljeartikler.

Nettside Design Eksempel 8: Pristabeller

Pristabeller gir en klar og enkel oversikt over ulike tjenester eller produkter, i tabellform. Glimrende når du skal presentere abonnementspriser eller annet der det kan være fordelaktig å gjøre en pris sammenligning.

Nettside Design Eksempel 9: Teller

Tellere brukes ofte for å vise statistikk eller milepæler, og kan være en spennende måte å vise frem nyttig statistikk og tallmateriale.

Nettside Design Eksempel 10: E-post påmelding

E-post påmeldingsbokser er viktige for å bygge en e-postliste og brukes ofte som et «call-to-action» element på salgs- og landingssider.

Nettside Design Eksempel 11: Ofte stilte spørsmål (FAQ)

En FAQ-seksjon kan hjelpe med å besvare vanlige spørsmål besøkende måtte ha, noe som reduserer antall henvendelser kundeservice mottar.

Nettside Design Eksempel 12: Sitater

Sitater er glimrende for å presentere referanser eller når noen uttaler seg om et tema.

Nettside Design Eksempel 13: Logo Showcase

Å vise frem logoer fra partnere eller tidligere prosjekter kan bygge troverdighet og tillit rundt merkevaren din.

Nettside Design Eksempel 14: Team

Teamseksjonen gir en personlig touch ved å vise frem menneskene bak merkevaren.

Nettside Design Eksempel 15: Kontakt

Kontaktinformasjon og et kontaktskjema er nesten alltid nødvendig, uansett type nettside du designer.

Hva bidrar til god design og redusert fluktfrekvens?

God nettside design handler ikke bare om estetikk; god design spiller en viktig rolle i hvordan brukerne interagerer med nettsiden. En godt designet nettside vil redusere fluktfrekvensen (prosentandelen av besøkende som forlater siden i løpet av noen sekunder) og dermed bidra til økt synlighet på Google da Google anser lav fluktfrekvens som viktig for brukeropplevelsen.

Responsiv design

I en tid hvor mobilbruk er i stadig vekst, er responsiv design ikke lenger et valg, men en nødvendighet. En nettside som tilpasser seg ulike skjermstørrelser vil gi en bedre brukeropplevelse. All layout og wireframes fra Divi Express er responsive.

«Mobile First»

«Mobile First» er et design konsept lansert av Google som gir synlighetsfordeler til nettsider som har god responsiv design.

Brukeropplevelse

En intuitiv navigasjonsstruktur, rask lastetid og godt innhold er alle faktorer som bidrar til en positiv brukeropplevelse. Dette vil ikke bare hjelpe med å holde besøkende på nettsiden lenger, men også oppmuntre dem til å utføre ønskede handlinger, som å fylle ut et kontaktskjema eller gjøre et kjøp.

Oppsummering

Jeg håper disse design eksemplene har vært nyttige og gitt inspirasjon for deg som skal lage nettside. Divi Express koster (per oktober 2023) $359. Jeg har allerede kjøpt inn denne design samlingen som du kan få tilgang til i et eventuelt samarbeid.

Book et møte i kalenderen for en hyggelig og uforpliktende snakk om nettside design.

Ofte stilte spørsmål

Hva er en wireframe?

En wireframe er en enkel skisse som viser grunnleggende layout og funksjonalitet for en nettside. Det er et viktig første skritt i designprosessen.

Hvordan velger jeg riktig layout for min nettside?

Valget av layout avhenger av din målgruppe og det formålet nettsiden skal tjene. For eksempel vil en nettbutikk og en portefølje-nettside ha forskjellige layoutbehov.

Er det nødvendig med en hero-seksjon?

En hero-seksjon er ikke obligatorisk, men den kan effektivt fange besøkendes oppmerksomhet og formidle hovedbudskapet ditt.

Hvordan kan jeg forbedre brukeropplevelsen på min nettside?

God navigasjon, rask lastetid og mobilvennlighet er noen av faktorene som kan forbedre brukeropplevelsen.

Hva bør inkluderes i en kontaktseksjon?

Kontaktinformasjon, et kontaktskjema og eventuelt en plassering på et kart er nyttige elementer i en kontaktseksjon.

Hvordan kan jeg gjøre nettsiden min mer engasjerende?

Interaktive elementer som tellere, gallerier og kommentarseksjoner kan gjøre nettsiden mer engasjerende for besøkende.

Er en FAQ-seksjon nødvendig?

En FAQ-seksjon kan redusere antall henvendelser til kundeservice ved å besvare vanlige spørsmål besøkende måtte ha.

Grafisk design: Raymond Furre | Et bilde av en mann som smiler i en sirkel.

Om forfatter

Raymond Furre er daglig leder av Webkonsepter.no, med over 20 års erfaring på webutvikling, webdesign, digital markedsføring, merkevarebygging og forretningsutvikling. I disse årene har Raymond bidratt til vekst, bedre lønnsomhet og sterkere markedsposisjon for bedrifter over hele Norge. Drivkraften er gode kundeopplevelser og fornøyde kunder; se vurderinger på LinkedIn, Trustpilot, Facebook og Google.

▸ E-post: [email protected]
▸ Kostnadsfritt rådgivningsmøte på Zoom: Kalender

Webkonsepter.no | Fasiliteter synlighet på Google, vekst & sterkere markedsposisjon.

Webkonsepter.no kombinerer fire sentrale fagområder for å fremme våre kunders synlighet, vekst og markedsposisjon;

  • Nettside- og Nettbutikkutvikling: Skreddersydde webløsninger som konverterer besøkende til kunder.
  • Digital Markedsføring: Strategi som skaper målrettet trafikk til nettsiden din.
  • Merkevarebygging: Styrking av din identitet og posisjon i markedet.
  • Forretningsutvikling: Strategier for vekst og bedre lønnsomhet.

I et samarbeid med Webkonsepter.no har du en partner som forstår hva som driver virksomheten din og hvordan resultater skapes.

Book en hyggelig, kostnadsfri og uforpliktende snakk om hvordan vi kan være til hjelp for ditt firma.

Møtekalender

★★★★★

Vi har vært kunde av Webkonsepter i fem år, og er veldig fornøyd med forretningsutvikling og gode og brukervennlige webløsninger. Anbefaler Webkonsepter som forretningspartner for å øke salget.

Arve Willassen

Daglig leder, Netcam Norge AS

★★★★★

Vi har benyttet Webkonsepter til utvikling av ny hjemmeside og er veldig fornøyde med både resultat og gjennomføring. På den ene siden har vi fått en fin hjemmeside, men samtidig fått lov å være med på ein lærrerik reise rundt hva som ligger «under panseret».

Tommy Amundsen

Daglig leder, Semje Software AS

★★★★★

Vi på House Of Digital benyttet oss av tjenestene til Webkonsepter og Raymond i forbindelse med en ny kunde som skulle lansere en boligdeling tjeneste. For de som vil lykkes i Digitale medier vil jeg absolutt anbefale Raymond og Webkonsepter!

Baard Persson Vaage

Daglig leder, House of Digital

Kostnadsfritt & uforpliktende

Pin It on Pinterest

Del

Del

Del innlegget på sosiale medier.