Brukerveiledning til SEO analyse

For å oppnå synlighet i søkemotorer som Google og Bing, er det viktig å ha tilgang til pålitelige analyseverktøy når du gjør søkemotoroptimalisering. Webkonsepter.no har utviklet en løsning for SEO analyse som gir deg de verktøyene du trenger for skaffe innsikt om din nettsides synlighet og rangeringspotensiale.

Denne brukerveiledningen vil gå gjennom hvert enkelt verktøy i plattformen og forklare hvordan du kan bruke verktøyene for å oppnå bedre synlighet i organisk søk. Organisk søk refererer til de ikke-betalte søkeresultatene på Google og andre søkemotorer.

Synlighet

seo analyse

Google SERP

SERP står for «Search Engine Results Page». Dette verktøyet gir deg en oversikt over hvor nettsiden din rangerer i Google for ulike søkeord.

Google SERP

Bing SERP

Lik Google SERP, gir dette verktøyet deg en oversikt over hvordan nettsiden din presterer i Bing, en annen populær søkemotor.

Bing SERP

Topp søkefraser

Dette verktøyet viser deg hvilke søkefraser som genererer mest trafikk til nettsiden din. Du får en liste over blant annet nøkkelord, rangering, søkevolum, CPC (Cost-Per-Click), konkurranse og antall klikk. Ved å forstå hvilke fraser som er mest effektive, kan du tilpasse innholdet og søkeordstrategien din for å tiltrekke deg mer relevant trafikk.

Topp søkefraser

Indekserte sider

Indeksering refererer til prosessen der søkemotorer scanner nettsiden din for nytt innhold som synliggjøres i de organiske søkeresultatene. Dette verktøyet gir deg en oversikt over antall sider indeksert av Google og Bing.

Indekserte sider

Robots.txt

Robots.txt er en tekstfil på nettsiden din som gir instruksjoner til søkemotorer om hvilke sider de skal indeksere eller ignorere. Dette verktøyet lar deg se oppsettet av robots.txt.

Robot.txt

Sitemap

Et sitemap er en fil som hjelper søkemotorer forstå strukturen på nettsiden din. Verktøyet gir en komplett oversikt over hvilke sitemaps som er i bruk på nettstedet, status, type, registreringer og synlighet.

Sitemap

Innsendt sitemaps

Dette verktøyet viser statusen for sitemaps du har sendt inn til søkemotorer, og gir deg også muligheten til å sende inn de ulike sitemaps på nytt.

Innsendte sitemaps

Backlinks

Backlinks er lenker fra andre nettsteder som peker til din nettside og svært viktig for din nettsides synlighet. Jo høyere PA (Page Autority) og DA (Domain Autority) er på dine backlinks, jo høyre vil ditt domenes autoritet bli, noe som igjen styrker din nettsides mulighet til å konkurrere om de mest konkurranseutsatte nøkkelordene.

Backlinks med høy (domene) autoritet

Dette verktøyet gir deg oversikt over ditt domenes totale antall backlinks, unike backlinks, lenker til nettsiden og no-follow backlinks.

Du finner en liste over backlinks med høyest domene autoritet inkludert URL fra nettstedet som lenker til deg, hvilken side lenken går til, PA og DA i tillegg til dato når lenken ble registrert.

Backlinks med høy autoritet

Nye backlinks

Her får du en liste over nylig oppdagede backlinks. Dersom du jobber for å styrke ditt domenes autoritet er det nyttig å se hvilke nye nettsider som lenker til domenet ditt og hvor høy DA disse lenkene har. Om en lenke er merket «nofollow» gir denne lenken ingen direkte styrking av ditt domenes autoritet, selv om også nofollow lenker inngår i en naturlig lenkeprofil.

Nye backlinks

Backlinks med lav (domene) autoritet

Dette verktøyet identifiserer lenker som har lav domene autoritet. Lav domene autoritet gir liten eller ingen effekt for synlighet i organisk søk på Google.

Backlinks med lav autoritet

Nettsteder som lenker til deg

Dette verktøyet viser hvilke nettsteder som lenker til din nettside. Om du er på jakt etter nettsteder som potensielt kan lenke til nettsiden din, kan dette verktøyet være nyttig å benytte på dine konkurrenters nettsider for å avdekke hvor konkurrene dine får sine backlinks fra.

Nettsteder som lenker til din nettside

Domene Autoritet

Disse verktøyene måler nettsidens autoritet på en skala fra 0 til 100. En høyere score indikerer større troverdighet og potensiale for bedre rangering i søkemotorer. Litt forenklet kan en si at domener med høyere domene autoritet rangerer foran domener med lavere domene autoritet.

Domene autoritethttps://seoanalyse.webkonsepter.no/tool.php?id=domain-authority

Side Autoritet

Side Autoritet indikerer hvor viktig/bra Google eller Bing anser en gitt side for å være.

Side autoritet

Tester

Indeksering

Dette verktøyet viser om nettsiden din blir indeksert av Google og Bing.

Indeksering

Mobil støtte

Verktøyet viser om nettsiden din støtter mobile enheter.

Mobil støtte

Sider

Dette verktøyet gir deg innsikt om enkeltsider, som side status, om siden er online, hva som driver siden (f.eks. PHP), cashing av siden, språkkode (f. UTF-8 som er vår nordiske språk koding), + annen viktig info.

Sider

Hastighetstest

Hastighetstesten måler lastetiden for nettsiden din. Velg nærmest geografisk beliggenhet til der webhotellet ditt er lokalisert. En raskere nettside kan forbedre brukeropplevelsen og bidra til bedre rangering i søkemotorer. Verktøyet gir en score fra 1 til 100%, lastetid, sidestørrelse og antall forespørsler. Verktøyet gir en rekke detaljer som svarkoder, innholds-størrelse og innholdsanmodninger, parametre som påvirker hastigheten.

Hastighetstest

Webinnhold

Lenke analyse

Dette verktøyet gir deg en fullstendig oversikt over alle interne og eksterne lenker på nettsiden din. Det er nyttig for å forstå lenkestrukturen på nettsiden og hvordan den potensielt kan påvirke din synlighet i søkemotorer.

Lenke analyse

Nøkkelord tetthet

Dette verktøyet gir deg en analyse av hvor ofte ulike nøkkelord forekommer på nettsiden din. Det er viktig for å sikre at du ikke overoptimaliserer eller underoptimaliserer for bestemte søkeord.

Nøkkelord tetthet

Hent ut Metatagger

Metatagger er korte beskrivelser og søkeord som legges til i nettsidens kode for å hjelpe søkemotorer med å forstå innholdet. Dette verktøyet lar deg se hvilke metatagger som finnes på enkeltsider, som meta tittel, metabeskrivelse, robots info som om nettsiden er indeksert, m.m.

Metatagger

Nøkkelord

Nøkkelord er det som driver organisk trafikk til nettsiden din.

Nøkkelord analyse

Dette verktøyet hjelper deg med å identifisere de viktigste nøkkelordene på nettsiden din (eller dine konkurrenters nettsider). Verktøyet gir deg CPC (pris per klikk) data og søkevolum per måned.

Nøkkelord analyse

Konkurranse

Her får du en oversikt over hvordan du rangerer i forhold til konkurrentene dine for ulike nøkkelord. Dette er nyttig for å forstå din posisjon i markedet og identifisere områder for forbedring. Legg spesielt merke til PA og DA pluss antall backlinks dine konkurrenter har, da dette er parametrene som avgjør din posisjon. Snakk med oss om hvordan du kan oppnå høyere PA og DA + backlinks for ditt domene.

Nøkkelord konkurranse

Oppsummering

Som du ser er det mange faktorer som bestemmer god synlighet på Google og Bing. Ta kontakt for en kostnadsfri snakk om søkemotoroptimalisering. Vi kan hjelpe deg utforme en strategi som bidrar til synlighet på alle viktige nøkkelord i din bransje.

Bestill uforpliktende rådgivningsmøte her: Møtekalender.

Ofte stilte spørsmål

Hva er SEO analyse?

SEO analyse er en metode for å evaluere en nettsides synlighet i søkemotorer. Det inkluderer å analysere nøkkelord, backlinks, innhold og andre faktorer som påvirker rangering.

Hvorfor er SEO analyse viktig?

SEO-analyse er viktig fordi det gir deg innsikt i hvordan du kan forbedre nettsidens synlighet i søkemotorer og tiltrekke mer organisk trafikk.

Hvordan kan jeg forbedre min SEO analyse?

For å forbedre din SEO analyse, kan du bruke verktøy som Google SERP og Bing SERP for å spore rangeringen din, samt analysere backlinks og nøkkelord.

Hva er SERP?

SERP står for «Search Engine Results Page» og er den siden du ser etter å ha utført et søk i en søkemotor. I SEO analyse brukes det for å forstå hvor godt en nettside rangerer for bestemte søkeord.

Hva er backlinks?

Backlinks er lenker fra andre nettsteder som peker til din nettside. De er viktige i SEO analyse fordi de kan forbedre nettsidens autoritet og synlighet i søkemotorer.

Hva er nøkkelord?

Nøkkelord er de ordene eller frasene som brukere skriver inn i søkemotorer. I SEO analyse brukes de for å forstå hvilke søkeord som er mest effektive for å tiltrekke trafikk.

Hvordan kan jeg analysere backlinks?

Du kan bruke verktøy som «Backlinks» og Domene Autoritet/Side Autoritet i Webkonsepter.no’s SEO-analyseplattform for å få en oversikt over dine innkommende lenker.

Hva er indeksering?

Indeksering refererer til prosessen der søkemotorer som Google og Bin scanner nettsiden din for potensielt å presentere den i organisk søk.

Hva er metatagger?

Metatagger er data som tittel, sidebeskrivelse m.m. som legges til i nettsidens kode for å hjelpe søkemotorer med å forstå innholdet. Viktige data å optimalisere for i en SEO analyse.

Grafisk design: Raymond Furre | Et bilde av en mann som smiler i en sirkel.

Om forfatter

Raymond Furre er daglig leder av Webkonsepter.no, med over 20 års erfaring på webutvikling, webdesign, digital markedsføring, merkevarebygging og forretningsutvikling. I disse årene har Raymond bidratt til vekst, bedre lønnsomhet og sterkere markedsposisjon for bedrifter over hele Norge. Drivkraften er gode kundeopplevelser og fornøyde kunder; se vurderinger på LinkedIn, Trustpilot, Facebook og Google.

▸ E-post: raymond@webkonsepter.no
▸ Kostnadsfritt rådgivningsmøte på Zoom: Kalender

Webkonsepter.no | Fasiliteter vekst, lønnsomhet & sterkere markedsposisjon.

Webkonsepter.no kombinerer fire sentrale fagområder for å fremme våre kunders vekst, lønnsomhet og markedsposisjon;

  • Nettside- og Nettbutikkutvikling: Skreddersydde webløsninger som konverterer besøkende til kunder.
  • Digital Markedsføring: Strategi som skaper målrettet trafikk til nettsiden din.
  • Merkevarebygging: Styrking av din identitet og posisjon i markedet.
  • Forretningsutvikling: Strategier for vekst og bedre lønnsomhet.

I et samarbeid med Webkonsepter.no har du en partner som forstår hva som driver virksomheten din og hvordan resultater skapes.

Book en hyggelig, kostnadsfri og uforpliktende snakk om hvordan vi kan være til hjelp for ditt firma.

Møtekalender

★★★★★

Vi har vært kunde av Webkonsepter i fem år, og er veldig fornøyd med forretningsutvikling og gode og brukervennlige webløsninger. Anbefaler Webkonsepter som forretningspartner for å øke salget.

Arve Willassen

Daglig leder, Netcam Norge AS

★★★★★

Vi har benyttet Webkonsepter til utvikling av ny hjemmeside og er veldig fornøyde med både resultat og gjennomføring. På den ene siden har vi fått en fin hjemmeside, men samtidig fått lov å være med på ein lærrerik reise rundt hva som ligger «under panseret».

Tommy Amundsen

Daglig leder, Semje Software AS

★★★★★

Vi på House Of Digital benyttet oss av tjenestene til Webkonsepter og Raymond i forbindelse med en ny kunde som skulle lansere en boligdeling tjeneste. For de som vil lykkes i Digitale medier vil jeg absolutt anbefale Raymond og Webkonsepter!

Baard Persson Vaage

Daglig leder, House of Digital

Kostnadsfritt & uforpliktende

Pin It on Pinterest

Del

Del

Del innlegget på sosiale medier.