Starte nettbutikk? Vurdering av e-handelsløsninger

Har du som mange andre vurdert å starte nettbutikk? Da har du trolig googlet litt rundt for å finne hvilke nettbutikk løsninger som er best for deg og ditt behov.

Det finnes svært mange e-handelsløsninger på markedet, men det kan ofte være vanskelig å vite hvilken løsning som er det rette valget. I denne artikkelen vil du få innsikt i de mest vanlige e-handelsløsninger og en kortfattet vurdering av de ulike løsningene

Når du skal starte nettbutikk er det flere faktorer som bør vurderes blant annet:

 • Brukervennlighet
 • Nettbutikk løsningens teknologiske plattform
 • Investerings og driftskostnader
 • Integrasjonsmuligheter
 • Funksjonalitet
 • Brukergrensesnitt
 • Søkemotor optimalisering

Vi har vurdert følgende segmenter av e handel løsninger:

 • Åpen kildekode e handel løsninger
 • Norske e handel løsninger
 • Publiseringsløsninger med e handel løsning innebygget

Starte nettbutikk med åpen kildekode e handel løsninger

Åpen kildekode er et godt utgangspunkt for deg som skal starte nettbutikk da det finner et stort utvalg av e handel løsninger som er meget kostnads effektivt. Innenfor dette segmentet har vi e handel løsninger som OS Commerce, Prestashop, Zen Cart, Open cart, og Magento.

Det virker som tiden har løpt fra OS Commerce, som en gang var regnet å være helt i toppsjiktet blant e handel løsningene. Det samme kan sies om Zen Cart.

Magento stormet inn på markedet for noen år siden, og tok store markedsandeler. Webutviklere elsker Magento på grunn av stor fleksibilitet og tilpassningsmuligheter, i tillegg til stort utvalg i funksjonalitet. Men for «vanlige» folk var entusiasmen ikke like stor. Mange finner Magento vanskelig å bruke, litt treg og lite responsiv, og til å være åpen kildekode er det å starte nettbutikk med Magento relativt kostbart.

Open Cart og Pretashop er begge 2 e handel løsninger som er enkel å bruke, mindre kompleks enn Magento og Os Commerse, og som både utviklere og vanlige brukere er fornøyd med.

Starte nettbutikk med norske e handel løsninger

Av norske e handel løsninger finner vi blant annet mystore.no, easywebshop.no, og 24nettbutikk.no. Generelt er dette bra e handel løsninger for deg som skal starte nettbutikk, men fleksibilitet, tilpassningsdyktighet og mulighet for skreddersøm er ofte mangelvare i dette segmentet. En annen faktor er finansielle muskler til å kunne holde tritt med en bransje i rask utvikling; Et relativt lite norsk utviklingsselskap har sjelden like store utviklingsressurser sammenlignet med større løsninger som Magento og WordPress. Å starte nettbutikk med en teknisk løsning som har denne type begrensninger kan være en kostbar vei å gå.

Publiseringsløsninger med e handel løsning innebygget

Innenfor kategorien publiseringsløsninger som kan tilby e handel har vi de 3 store; Joomla, Druepal og WordPress.

For bedrifter som ønsker å starte nettbutikk og som alt har en hjemmeside basert på Joomla, Druepal eller WordPress, er det relativt rimelig å utstyre webløsningen med e handel funksjonalitet.

Å starte nettbutikk med kombinasjonen publiseringsløsning og e handel i en og samme løsning gir «i pose og sekk» der du enkelt får publisert generell informasjon om ditt firma i tillegg til å drive salg via hjemmesiden din.

Joomla, Drupal og WordPress er alle gode webløsninger som kan anbefales, men både Joomla og Drupal er kjent for en noe høyere læreterskel enn WordPress. I tillegg koster det gjerne mer å utvikle en Joomla eller Drupal løsning p.g.a. høy kompleksitet sammenlignet med WordPress.

Starte nettbutikk med WordPress e handels løsninger

WordPress har siste årene gått fra å være en blogg plattform, til å bli DEN webløsningen som majoriteten av alle firma velger til sin hjemmeside plattform.

Generelt kan vi si at WordPress har skapt en teknologisk løsning som er enkel for vanlige brukere å administrere, som utviklere lett kan skreddersy og som det er laget tusenvis av flotte mobil tilpassede webdesign maler til.

Alle disse faktorene gir ofte lavere investeringskostnader og driftskostnader enn andre løsninger nevnt ovenfor.

Og for deg som skal starte nettbutikk  har WordPress flere e handel programtillegg å velge mellom, blant annet WP E-commerce, Jigoshop, Woo Commerce, Cart66, Shopp, m.f. Det er med andre ord mye å velge mellom for deg som alt har en WordPress hjemmeside.

WP E-commerse og Jigoshop har vært i bransjen en god stund, er gratis å laste ned og tilbyr de fleste funksjoner en kan forvente av en moderne nettbutikk løsning.

Cart66, Shopp og flere andre WordPress e handel løsninger er lisensiert programvare som medfører en noe høyere driftskostnad.

Woo Commerce er en e handel løsning for WordPress som har blitt veldig populær blant selskaper som skal starte nettbutikk, mye på grunn av et godt utvalg webdesign maler tilpasset Woo Commerce.

Woo Commerce er gratis å laste ned, har et rikholdig utvalg funksjonalitet, er enkel å administrere, og det er støtte for norsk språk. Woo Commerce seiler dermed opp som en av favorittene blant bedrifter som skal i gang med å starte nettbutikk. I tillegg er WordPress utviklet med tanke på god synlighet hos søkemotorene og enkel søkemotor optimalisering. Woo Commerce er også godt tilpasset søkemotor optimalisering, slik at det lar seg gjøre å få dine nettbutikk produkter frem i søk hos for eksemple Google.

Konklusjon:

Det finnes utrolig mye å velge i av e handel løsninger, og det er lett å miste oversikten. Om vi skal gi en anbefaling til deg som skal starte netttbutikk, er vår anbefaling WordPress med Woo Commerce, p.g.a.

 • Høy brukervennlighet
 • Lav læreterskel
 • Woo Commerse tilbyr et stort utvalg funksjonalitet
 • Stort utvalg webdesign maler laget for Woo Commerce
 • Lavere investerings- og driftskostnader enn mange andre e handel løsninger
 • Stort utvalg integrasjoner, bla nettbetaling, frakt akternativer, m.v.
 • WordPress er ledende teknologiplattform med millioner av brukere.

For mer informasjon, ta kontakt for en uforpliktende snakk om ehandelsløsninger

Grafisk design: Raymond Furre | Et bilde av en mann som smiler i en sirkel.

Om skribenten

Raymond Furre er daglig leder av Webkonsepter.no, og har jobbet med webutvikling, webdesign, digital markedsføring, merkevarebygging og forretningsutvikling i mer enn 15 år.

▸ E-post: raymond@webkonsepter.no
▸ Kostnadsfritt rådgivningsmøte på Zoom: Kalender

Webkonsepter.no – For bedrifter som ønsker vekst, sterkere markedsposisjon og bedre lønnsomhet.

Webkonsepter.no kombinerer fire sentrale fagområder for å gi kundene våre vekst, sterkere markedsposisjon og bedre lønnsomhet;

 • Nettside- og Nettbutikkutvikling: Skreddersydde webløsninger som konverterer besøkende til kunder.
 • Digital Markedsføring: Strategi som skaper målrettet trafikk til nettsiden din.
 • Merkevarebygging: Styrking av din identitet og posisjon i markedet.
 • Forretningsutvikling: Strategier for vekst og bedre lønnsomhet.

I et samarbeid med Webkonsepter.no har du en partner som forstår hva som driver virksomheten din og hvordan resultater skapes.

Book en hyggelig, kostnadsfri og uforpliktende snakk om hvordan vi kan være til hjelp for ditt firma.

Møtekalender

★★★★★

Vi har vært kunde av Webkonsepter i fem år, og er veldig fornøyd med forretningsutvikling og gode og brukervennlige webløsninger. Anbefaler Webkonsepter som forretningspartner for å øke salget.

Arve Willassen

Daglig leder, Netcam Norge AS

★★★★★

Vi har benyttet Webkonsepter til utvikling av ny hjemmeside og er veldig fornøyde med både resultat og gjennomføring. På den ene siden har vi fått en fin hjemmeside, men samtidig fått lov å være med på ein lærrerik reise rundt hva som ligger «under panseret».

Tommy Amundsen

Daglig leder, Semje Software AS

★★★★★

Vi på House Of Digital benyttet oss av tjenestene til Webkonsepter og Raymond i forbindelse med en ny kunde som skulle lansere en boligdeling tjeneste. For de som vil lykkes i Digitale medier vil jeg absolutt anbefale Raymond og Webkonsepter!

Baard Persson Vaage

Daglig leder, House of Digital

Kostnadsfritt & uforpliktende

Pin It on Pinterest

Del

Del

Del innlegget på sosiale medier.