SPENNENDE MULIGHETER MED RSS – REALLY SIMPLE SYNDICATION

Av Raymond Furre

RSS er en forkortelse for «Really Simple Syndication», og er en teknologi som «streamer» innhold som tekst og bilder fra A til B. RSS kan brukes på en rekke nyttige måter, og i denne artikkelen skal du få en innføring i de

mest vanlige måtene du kan ha nytte av RSS.

Dele innhold på din webside med andre

RSS er glimrende til å dele innhold som du puliserer på websiden din med andre, noe som bidrar til at du får markedsført det du skriver om på hjemmesiden din helt gratis! Eksempelvis kan de som ønsker å holde seg oppdatert på det du skriver på hjemmesiden din legge inn din hjemmesides RSS strøm på sin mobil eller nettbrett app, hente inn RSS strømmen din og viderepublisere den rett på websiden eller facebook siden sin.
Mulighetene er mange. Her er litt om hvordan du kan bruke en RSS strøm:

Publisere innhold på websiden din fra relevante kilder

Du kan aldri få for mye innhold som tekst og bilder på websiden din om vi tenker synliget og søkemotor optimalisering. Alt som publiseres på hjemmesiden din indekseres av Google og de andre søkemotorene, og bidrar dermed til å gi websiden din økt synlighet i vanlige søk.

Og da det å skrive eget innhold tar tid, kan RSS syndikering fra relevante kilder være en nyttig og tidsbesparende måte å fylle websiden din med innhold.

Oppdater din Facebook side med artikler fra hjemmesiden

Dersom du har både hjemmeside og Facebook side kan det være tungvindt å oppdatere både hjemmesiden og Facebooksiden samtidig. Har du også twitter og andre soiale medier blir jobben enda større.

Her kan du med fordel bruke RSS til automatisk å sende det du publiserer på hjemmeiden din direkte til Facebook siden, twitter og andre sosiale medier.

Slik holder du alle dine sosiale nettverk oppdatert hver gang du publiserer informasjon på din hjemmeside, og sparer masse tid på manuelle oppdateringer.

Abonner på utvalgte saker

Med dagens smart telefoner og nettbrett finnes der et stort utvalg apper som du kan bruke til å lese RSS fra dine utvalgte kilder.

Dette gir deg muligheten til å kunne sette sammen din egen «avis» med kun de RSS strømmene du er interessert i, og unngå å måtte forholde deg til en masse uinteressante saker. Tidsbesparende og effektiv måte å olde seg oppdatert om bestemte tema.

Stort utvalg av RSS kilder

Alle aviser og de fleste moderne hjemmesider tilbyr RSS strømmer du kan abonnere på. Noen tilbyr kun tekst, mens andre tilbyr også bilder.

Trenger du hjelp til oppsett av RSS er det bare å ta kontakt med oss.

Om forfatter

Raymond Furre er daglig leder og grunnlegger av Webkonsepter.no.

Han har jobbet med digital markedsføring i over 10 år, og hjulpet mange små og mellomstore selskaper lykkes på Internett.

I denne bloggen deler Raymond sin kunnskap om digital markedsføring - kompetanse du kan ta i bruk for din virksomhet.

Noe du lurer på? Send forfatter en melding.