Søkemotor optimalisering

Bli synlig i søk på Google

Når nettsiden din er synlig i søk på Google, gir dette økt nettside trafikk og flere kunder. Her følger en forklaring på hva søkemotor optimalisering er og hvordan søkemotor optimalisering kan være bra for din virksomhet.

Fyll ut skjemaet så sender vi deg en gratis analyse av nettsiden din på hva som må optimaliseres for økt synlighet i søk på Google.

Hva søkemotor optimalisering er

Søkemotor optimalisering er kort forklart en optimalisering av nettsiden din slik at nettsiden din dukker opp på side 1 i et Google søk når det søkes etter bestemte søkeord som du har definert på forhånd.

Eksempel: Nettside Strategi

I eksemplet her har vi søkemotor optimalisert søkefrasen «nettside strategi».

Som du ser av skjermbildet finner vi 4 betalte annonseplasser først (Google ads). Deretter på førsteplass under annonsene finner du Webkonsepter.no med bloggposten «Nettside stratgi – for deg som vurderer anskaffelse av ny nettside».

sokemotor optimalisering strategy

Søkemotor optimaliserings prosessen

Jobben med å gi dine nøkkelord bedre synlighet er delt inn i 4 steg

T

Nøkkelord / søkeord analyse

Vi hjelper deg å finne nøkkelord som du raskest oppnår god synlighet på

Nettside søke optimalisering

Vi gjør det mulig for Google å indeksere nøkkelordene du ønsker synlighet på.

Optimalisering utenfor nettsiden

Vi sørger for at Google finner nettsiden din verdt å gi en stadig bedre synlighet.

Rapportering på økt synlighet

En gang hver måned får du tilsendt en rapport som viser forbedring i synlighet.

Månedlig rapportering

Som nevnt ovenfor får du tilsendt på epost en rapport hver måned som viser forbedring i synlighet. 

Helt konkret vil du se en liste med dine nøkkelord og hvilken posisjon nøkkelordene har nå, hvilken posisjon nøkkelordene hadde forrige måned, og endring fra forrige periode til nå.

Svar på spørsmål om søkemotoroptimalisering

Hvor lang tid tar det å komme på side 1?

Tiden det tar å komme på side 1 i et Google søk avhenger av flere faktorer, blant annet om nøkkelordet består av 1, 2 eller flere ord, konkurranse om å rangere på samme nøkkelord, hvor gammel nettsiden din er, osv

Normalt tar det fra 3 til 6 måneder å rangere et nøkkelord på side 1. Noen ganger går det raskere, andre ganger kan det ta lengre tid.

Hva koster søkemotor optimalisering?

Søkemotoroptimalisering er relativt rimelig sammenlignet med andre måter å markedsføre seg på. For et eksakt prisestimat må vi analysere nettsiden din.

Fyll ut skjemaet i toppen av denne siden så gjør vi en gratis analyse av nettsiden din og gir deg en pris på søkemotoroptimalisering.

Hva er SEO?

Søkemotoroptimalisering på engelsk er Search Engine Optimization eller SEO som ordet gjerne forkortes med. SEO har vært vanlig i utlandet i flere år, og nå har søkemotoroptimalisering også blitt en vanlig teknikk her i landet.

Er det noe jeg selv kan gjøre for å oppnå bedre synlighet i søk på Google?

Ja, absolutt! Om du blogger om det du driver med vil hver artikkel du publiserer gi nettsiden din bedre synlighet. For optimale resultater bør du begynne med en nøkkelord analyse for å vite hvilke nøkkelord du bør ta med bloggpostene din. Ta kontakt så hjelper vi deg i gang med en nøkkelord analyse og gir noen tips om hvordan du kan optimalisere hver enkelt bloggartikkel.

Når bør jeg bruke søkemotor optimalisering?

Når du over tid ønsker å forbedre synligheten på nettsiden din er søkemotoroptimalisering den foretrukne måte å profilere bedriften din på. Om du skal kjøre en markedsføringskampanje anbefaler vi Google Ads, Facebook eller LinkedIn.

Ta kontakt så kan vi sammen lage en markedsaktivitetsplan for bedriften din.

Finnes det gode verktøyer for søkemotoroptimalisering?

Svaret er kort og godt Ja. Det finnes en rekke bra verktøyer og hjelpemidler for å utføre søkemotoroptimalisering. For WordPress anbefaler vi Yoast og til alt annet anbefaler vi Semrush.com. 

Flere spørsmål? Pristilbud?

Vi håper du har blitt litt klokere etter å ha lest denne siden om søkemotor optimalisering.

Om du har flere spørsmål om søkemotor optimalisering eller du ønsker et pristilbud er det bare å fylle ut kontaktskjemaet så tar vi kontakt med deg.

Jeg ønsker svar på spørsmål om søkemotor optimalisering og/eller tilbud