HVORFOR DU ALLTID BØR LEGGE INN WEBSIDE TITTEL, BESKRIVELSE OG NØKKELORD

Det slurves endel med innlegging av webside tittel, beskrivelse og nøkkelord, der konsekvensen er mindre synlighet hos søkemotorene og dersom siden dukker opp i et søkeresultat, et dårligere førsteinntrykk.

Ediassen.no, som du ser i søkeresultatet over, er et eksempel på hvordan dette gjøres riktig.


Sidetittel forteller søkemotorene hva nettstedet ditt omhandler

Ved å skrive en bra og konsis sidetittel forteller du søkemotorene hva nettstedet ditt omhandler. Sidetittel dukket også ofte opp som overskrift på en søkeresultat side, når du deler en artikkel på facebook, øverst på arkfanen i nettleservinduet, og i en rekke andre sammenhenger.

Det er derfor meget viktig at tittelen er kort og konsis for å skape et godt førsteinntrykk.

Sidebeskrivelse dukker opp på søkeresultat siden.

Da din webside konkurrerer med tusenvis av andre websider, er det viktig at innholdet på en søkeresultatside (etter et vanlig Google søk) er så selgende som mulig!

Sidebeskrivelse dukker vanligvis opp like under sidetittel på en søkeresultatside, og er en mulighet du ikke bør la gå fra deg til å fortelle den som søker hvorfor vedkommende burde besøke akkurat ditt nettsted foremfor alle de andre websidene som dukket opp i søket.

Nøkkelord øker din sjanse til å bli synlig

Dersom du har lagt inn webside nøkkelord, forteller du Google og de andre søkemotorene hvilke søkeord du gjerne ønsker å bli gjenfunnet på.

Selv om det er mange andre parameter som også påvirker hva som gjør websiden din synlig hos søkemotorene, så er det til stor hjelp å legge inn websidens nøkkelord.

Tips til hvordan skrive en god sidetittel, beskrivelse og nøkkelord

Side tittel

Side tittelen bør inneholde fra 10 til 60 ord, og konsis fortelle hva nettstedet omhandler. Det kan også være greit å begynne tittelen med ditt domene navn eller firma navn.

Sidebeskrivelse

Side beskrivelsen bør være 200 tegn eller kortere, og tydelig fortelle om ideen bak nettstedet.

Nøkkelord

Bruk 4 – 10 ord adskilt med komma som beskriver din virksomhet. Ingen ord bør forekomme 2 ganger da dette blir oppfattet som spam av søkemotorene, og du bør også kun velge ord som går igjen i enten sidetittel eller sidebeskrivelse av samme grunn.

Grafisk design: Raymond Furre | Et bilde av en mann som smiler i en sirkel.

Om skribenten

Raymond Furre er daglig leder av Webkonsepter.no, og har jobbet med webutvikling, webdesign, digital markedsføring, merkevarebygging og forretningsutvikling i mer enn 15 år.

▸ E-post: raymond@webkonsepter.no
▸ Kostnadsfritt rådgivningsmøte på Zoom: Kalender

Webkonsepter.no – For bedrifter som ønsker vekst, sterkere markedsposisjon og bedre lønnsomhet.

Webkonsepter.no kombinerer fire sentrale fagområder for å gi kundene våre vekst, sterkere markedsposisjon og bedre lønnsomhet;

  • Nettside- og Nettbutikkutvikling: Skreddersydde webløsninger som konverterer besøkende til kunder.
  • Digital Markedsføring: Strategi som skaper målrettet trafikk til nettsiden din.
  • Merkevarebygging: Styrking av din identitet og posisjon i markedet.
  • Forretningsutvikling: Strategier for vekst og bedre lønnsomhet.

I et samarbeid med Webkonsepter.no har du en partner som forstår hva som driver virksomheten din og hvordan resultater skapes.

Book en hyggelig, kostnadsfri og uforpliktende snakk om hvordan vi kan være til hjelp for ditt firma.

Møtekalender

★★★★★

Vi har vært kunde av Webkonsepter i fem år, og er veldig fornøyd med forretningsutvikling og gode og brukervennlige webløsninger. Anbefaler Webkonsepter som forretningspartner for å øke salget.

Arve Willassen

Daglig leder, Netcam Norge AS

★★★★★

Vi har benyttet Webkonsepter til utvikling av ny hjemmeside og er veldig fornøyde med både resultat og gjennomføring. På den ene siden har vi fått en fin hjemmeside, men samtidig fått lov å være med på ein lærrerik reise rundt hva som ligger «under panseret».

Tommy Amundsen

Daglig leder, Semje Software AS

★★★★★

Vi på House Of Digital benyttet oss av tjenestene til Webkonsepter og Raymond i forbindelse med en ny kunde som skulle lansere en boligdeling tjeneste. For de som vil lykkes i Digitale medier vil jeg absolutt anbefale Raymond og Webkonsepter!

Baard Persson Vaage

Daglig leder, House of Digital

Kostnadsfritt & uforpliktende

Pin It on Pinterest

Del

Del

Del innlegget på sosiale medier.