HVORFOR DU ALLTID BØR LEGGE INN WEBSIDE TITTEL, BESKRIVELSE OG NØKKELORD

Av Raymond Furre

Det slurves endel med innlegging av webside tittel, beskrivelse og nøkkelord, der konsekvensen er mindre synlighet hos søkemotorene og dersom siden dukker opp i et søkeresultat, et dårligere førsteinntrykk.

Ediassen.no, som du ser i søkeresultatet over, er et eksempel på hvordan dette gjøres riktig.


Sidetittel forteller søkemotorene hva nettstedet ditt omhandler

Ved å skrive en bra og konsis sidetittel forteller du søkemotorene hva nettstedet ditt omhandler. Sidetittel dukket også ofte opp som overskrift på en søkeresultat side, når du deler en artikkel på facebook, øverst på arkfanen i nettleservinduet, og i en rekke andre sammenhenger.

Det er derfor meget viktig at tittelen er kort og konsis for å skape et godt førsteinntrykk.

Sidebeskrivelse dukker opp på søkeresultat siden.

Da din webside konkurrerer med tusenvis av andre websider, er det viktig at innholdet på en søkeresultatside (etter et vanlig Google søk) er så selgende som mulig!

Sidebeskrivelse dukker vanligvis opp like under sidetittel på en søkeresultatside, og er en mulighet du ikke bør la gå fra deg til å fortelle den som søker hvorfor vedkommende burde besøke akkurat ditt nettsted foremfor alle de andre websidene som dukket opp i søket.

Nøkkelord øker din sjanse til å bli synlig

Dersom du har lagt inn webside nøkkelord, forteller du Google og de andre søkemotorene hvilke søkeord du gjerne ønsker å bli gjenfunnet på.

Selv om det er mange andre parameter som også påvirker hva som gjør websiden din synlig hos søkemotorene, så er det til stor hjelp å legge inn websidens nøkkelord.

Tips til hvordan skrive en god sidetittel, beskrivelse og nøkkelord

Side tittel

Side tittelen bør inneholde fra 10 til 60 ord, og konsis fortelle hva nettstedet omhandler. Det kan også være greit å begynne tittelen med ditt domene navn eller firma navn.

Sidebeskrivelse

Side beskrivelsen bør være 200 tegn eller kortere, og tydelig fortelle om ideen bak nettstedet.

Nøkkelord

Bruk 4 – 10 ord adskilt med komma som beskriver din virksomhet. Ingen ord bør forekomme 2 ganger da dette blir oppfattet som spam av søkemotorene, og du bør også kun velge ord som går igjen i enten sidetittel eller sidebeskrivelse av samme grunn.

Om forfatter

Raymond Furre er daglig leder og grunnlegger av Webkonsepter.no.

Han har jobbet med digital markedsføring i over 10 år, og hjulpet mange små og mellomstore selskaper lykkes på Internett.

I denne bloggen deler Raymond sin kunnskap om digital markedsføring - kompetanse du kan ta i bruk for din virksomhet.

Noe du lurer på? Send forfatter en melding.