annonsere på facebook
Effektive strategier for å annonsere på Facebook

Av Raymond Furre

Annonsering på Facebook kan være en kraftfull måte å øke synligheten til bedriften din og øke salget. Men for å få best mulig resultat, er det viktig å sette opp og kjøre annonsene på riktig måte. 

I denne bloggposten vil vi gå gjennom hvordan du kan sette opp en suksessfull Facebook-annonseringskampanje, lage effektive annonser, måle og optimalisere resultatene, og bruke avanserte strategier for å øke effekten av annonsene dine. 

Gjennom å følge disse trinnene, vil du kunne nå din målgruppe på en mer effektiv måte og øke engasjementet og salget for bedriften din.

Innledning

Forklaring av Facebook-annonsering

Facebook er en av verdens mest populære sosiale medieplattformer, med over 2 milliarder aktive brukere. Det gjør det til et svært lukrativt sted å annonsere for bedrifter i alle størrelser og bransjer. Facebook-annonsering gir deg mulighet til å nå ut til en nøyaktig målgruppe og øke bevisstheten om merkevaren din, engasjementet eller drive salg.

Fordelene ved å annonsere på Facebook

Facebook-annonsering gir bedrifter mange fordeler, inkludert:

 • Mulighet til å nå ut til en nøyaktig målgruppe basert på faktorer som alder, kjønn, geografi og interesser
 • Mulighet til å måle resultatene av annonsene dine i sanntid
 • Mulighet til å bruke avanserte strategier som retargeting og Lookalike Audiences for å øke effekten av annonsene dine
 • Mulighet til å bruke visuelle elementer som bilder og videoer for å gjøre annonsene mer attraktive og engasjerende.

II. Oppsett av en Facebook-annonseringskampanje

Opprettelse av en Facebook-bedriftsside

For å kunne annonsere på Facebook, må du først ha en Facebook-bedriftsside. Her er en trinn-for-trinn-guide for å lage en:

 1. Gå til facebook.com/business
 2. Klikk på «Opprett ny side»
 3. Velg kategorien som passer best for bedriften din, for eksempel «Bedrift eller merke»
 4. Fyll ut informasjonen om bedriften din, inkludert navn, adresse og kontaktinformasjon
 5. Last opp et profilbilde og dekorbilde som representerer bedriften din
 6. Klikk på «Opprett side»

Angivelse av annonsemål

Når du har opprettet en Facebook-bedriftsside, er neste skritt å sette opp et annonseringsmål. Facebook tilbyr flere forskjellige annonseringsmål, inkludert:

 • Økt bevissthet om merkevaren
 • Engasjement på siden
 • App-installasjoner
 • App-engasjement
 • Konverteringer på nettstedet
 • Produktkatalogsalg
 • Butikksbesøk

Det er viktig å velge det målet som passer best for bedriften din og annonsen du planlegger å lage.

Velg målgruppe

Etter å ha valgt et annonseringsmål, er neste skritt å velge målgruppen for annonsen din. Du kan målrette annonsene dine basert på kjønn, alder, geografi, interesser og mer. Det er viktig å undersøke målgruppen din og sørge for at annonsene dine når de riktige menneskene.

Angi budsjett og tidsplan

Så sett opp et budsjett og en tidsplan for annonsen din. Det er viktig å sette et realistisk budsjett som passer bedriften din, og å planlegge annonsene dine i henhold til en tidsplan som passer målgruppen din og annonseringsmålet ditt.

III. Lage effektive Facebook-annonser

Velg annonseformat

Facebook tilbyr flere forskjellige annonseformater, inkludert bilder, tekst, karuseller, videoer og mer. Velg formatet som passer best for budskapet ditt og annonseringsmålet ditt.

Skriv annontekopi

Når du har valgt annonseformatet, er det viktig å skrive god kopi for annonsen din. Det bør være kort, konsis og treffe hjertet av budskapet ditt. Det bør også inkludere en klar og tydelig call-to-action for å oppfordre målgruppen til å ta en handling.

Bruk bilder og videoer

Visuelle elementer som bilder og videoer kan gjøre annonsene dine mer attraktive og engasjerende. Sørg for at bildene dine er høy kvalitet og relevante for annonsen din, og vurder å bruke video for å fortelle historien om merkevaren din eller produktet ditt på en mer engasjerende måte.

A/B-testing av annonser

Det er viktig å teste annonsene dine for å se hva som fungerer best. A/B testing lar deg teste forskjellige elementer i annonsene dine, som overskrift, bilder, kopi og mer, for å finne ut hva som gir best resultat.

IV. Måling og optimalisering av resultater fra Facebook-annonsering

Bruk av Facebook Insights

Facebook Insights er et verktøy som gir deg muligheten til å måle resultatene av annonsene dine i sanntid. Det lar deg se hvor mange mennesker som har sett annonsen din, hvor mange som har klikket på den og mer. Dette lar deg justere annonsene dine for å sørge for at de gir best mulig resultat.

Analysere annonsedyktighet

Etter å ha samlet inn data fra Facebook Insights, er det viktig å analysere annonsedyktigheten. Se etter mønstre i resultatene dine, og finn ut hva som fungerer best og hva som ikke gjør det.

Optimalisere annonser

Bruk innsikten du har fått fra å analysere annonsedyktigheten til å optimalisere annonsene dine. Juster budskapet, bildene, kopien og andre elementer for å sørge for at annonsene dine gir best mulig resultat og når målgruppen din på en mer effektiv måte.

V. Avanserte strategier for Facebook-annonsering

Retargeting

Retargeting lar deg nå menneskene som allerede har vist interesse for bedriften din ved å vise dem annonser igjen. Dette kan øke sannsynligheten for at de tar en handling, som å kjøpe et produkt eller besøke nettstedet ditt.

Lookalike-målgrupper

Lookalike Audiences lar deg nå nye mennesker som ligner på eksisterende kunder. Dette kan øke sannsynligheten for at de vil være interessert i bedriften din og ta en handling.

Influencer marketing

Influencer marketing innebærer å samarbeide med personer som har en stor følgerskare på sosiale medier for å promovere bedriften din. Dette kan øke synligheten og tilliten til merkevaren din.

Oppsummering

Oppsummering av nøkkeltakeaways

Å annonsere på Facebook kan gi mange fordeler for bedriften din.

Det er viktig å sette opp en Facebook-bedriftsside, sette et annonseringsmål, velge en målgruppe og sette et budsjett og en tidsplan for annonsene dine.

Det er viktig å lage effektive annonser ved å velge riktig annonseformat, skrive god kopi, bruke visuelle elementer og teste annonsene dine.

Det er viktig å måle og optimalisere resultatene av annonsene dine ved å bruke Facebook Insights, analysere annonsedyktigheten og optimalisere annonsene dine.

Det finnes avanserte strategier som retargeting, lookalike audiences og influencer marketing som kan øke effekten av annonsene dine.

Fremtiden for Facebook-annonsering

Facebook fortsetter å vokse som en plattform, og det vil være flere muligheter for bedrifter å nå sine målgrupper og øke engasjementet deres. Det kan også være flere innovasjoner i annonseformater og -alternativer, og muligheter for å bruke kunstig intelligens og maskinlæring for å forbedre annonsene dine.

Tilleggsressurser for annonsører

Facebooks offisielle annonseveiledning: https://www.facebook.com/business/help/214470345573075

Hvordan sette opp og kjøre en suksessfull Facebook-annonseringskampanje: https://www.facebook.com/business/help/1737824193048554

Facebooks annonseformater og -alternativer: https://www.facebook.com/business/help/214617498549051

Om forfatter

Raymond Furre er daglig leder og grunnlegger av Webkonsepter.no.

Han har jobbet med digital markedsføring i over 10 år, og hjulpet mange små og mellomstore selskaper lykkes på Internett.

I denne bloggen deler Raymond sin kunnskap om digital markedsføring - kompetanse du kan ta i bruk for din virksomhet.

Noe du lurer på? Send forfatter en melding.