Autentifikasjon – Forhindre uvedkommende tilgang til nettstedet ditt
Her er et tips til hvordan du kan forhindre spamming eller uatorisert bruk av din webside. Joomla AlphaRegistration og SignalLogin er 2 utvidelser som begge kan benyttes til formålet. Det er i dag en selvfølge at man trenger et lånekort, skal man låne en bok på biblioteket. Mange yrker krever at man bærer uniform og […]

av | 1. des 2012

Her er et tips til hvordan du kan forhindre spamming eller uatorisert bruk av din webside. Joomla AlphaRegistration og SignalLogin er 2 utvidelser som begge kan benyttes til formålet.

Det er i dag en selvfølge at man trenger et lånekort, skal man låne en bok på biblioteket. Mange yrker krever at man bærer uniform og id som identifiserer en med selskapet, for eksempel som vekter eller politi. Skal man søke om et banklån må man også frembringe gyldig legitimasjon og attester.

Dette er dagligdagse situasjoner hvor man har et krav om “autensitet”, at noe er konkret, legitimt, ekte og troverdig. Autentifikasjon er prosessen om å bestemme hvorvidt en eller noe er hva den eller det utgir seg for å være. Det handler om presis identifikasjon.

Hva er autentifikasjon i praksis?

Autentifikasjon er en prosess hvor man verifiserer hvem som ønsker tilgang til siden gjennom å kontrollere mot en database. På både offentlige og private datamaskinnettverk, spesielt på internet, er påloggingspassord den vanligste formen for autentifikasjon.

Vanligvis kan brukeren registrere seg (eller noen gjør det for ham) ved å lage et brukernavn og et passord. Noen nettsteder vil lage et automatisk midlertidig passord man kan endre i ettertid. Annen nyttig informasjon spørres også etter, alt avhengig av formålet med brukerkontoen. For å få full tilgang til nettstedets tjenester eller produkter må brukeren benytte dette passordet i innloggingsskjemaet ved hvert besøk.

Hvorfor bruke autentifikasjon?

På weben bruker man denne prosessen for å sikre ekteheten av hjemmesidens medlemmer, samtidig som man forhindrer eller begrenser tilgang for uønskede brukere. Autentifikasjon er grunnlaget for å beskytte data, verdier eller ømfintlig informasjon. Hvis ikke brukerkontoer kontrolleres gjennom presis identifikasjon ved autentifikasjon kan en bedrifts ressurser og tjenester være i risiko. Kunnskap om hvem man gjør forretninger med (gjennom å autentifisere deres identitet) burde være høyt på listen over sikkerhetshensyn i vår digitale verden.

Joomla AlphaRegistration og SignalLogin

 Joomla-utvidelsen AlphaRegistration er en svært enkel komponent å installere og bruke. Den har et sikkert registreringsskjema som hjelper eiere av en hjemmeside å forhindre eller begrense spamming og falsk kontoregistrering, også kjent som bot-kontoer. Komponenten har en effektiv registerbeskyttelse og gjør registreringenklere for klienter eller kunder, da den tilbyr muligheten for å vise et bilde for hvert enkelt steg i registreringen. Dette gir et profesjonelt inntrykk. AlphaRegistration tilbyr flere forskjellige språk.

SignalLogin er en annen autentifikasjons-utvidelse med utvidet funksjonalitet og brukervennlighet. Den tilbyr en liten vri på selve innloggingskjemaet. Organisasjoner som er opptatt av design eller brukere som er lei av standardutseendet på innloggingsskjemaet kan glede seg. Komponenten har et justérbart utseende som kan få den til å langt overgå et vanlig innloggingsskjema, samtidig som den leverer effektiv sikker innlogging og profesjonell beskyttelse mot spam. Ikke bare det, den hjelper også å minne brukere om å aktivere brukerkontoen sin. Den er også brukervennlig. Til og med nybegynnere kan enkelt justere høyde og bakgrunnsfarge. Man kan også bytte tekst som “Glemt passord” med bilder. Med justérbar plassering, utseende og andre valg kommer websiden din til å se langt bedre ut enn de andres.