ab testing
Hvordan optimalisere nettstedet ditt med AB testing

Av Raymond Furre

AB-testing er et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt og forbedre konverteringene dine. Men hvordan setter du opp AB-testing, og hvordan kan du være sikker på at testene dine er effektive? Les videre for å finne ut.

Del 1. Hva er AB testing og hvordan kan det være til nytte for nettstedet ditt.

Hva er AB testing.

AB testing er en metode for å sammenligne to versjoner av en nettside for å se hvilken som gir best resultater. Versjon A er kontrollen og versjon B er varianten. Målet med AB-testing er å øke konverteringene ved å finne hvilken versjon av siden som gir det mest ønskede resultatet.

Hva er fordelene med AB testing.

AB-testing kan brukes til å teste alt som kan måles på en nettside, for eksempel plasseringen av et element, fargen på en knapp eller kopien på en landingsside. Ved å teste ulike varianter av en side kan du finne ut hva som fungerer best for publikummet ditt og ta datadrevne beslutninger om nettstedets design og innhold. I tillegg til å øke antallet konverteringer, kan AB testing også hjelpe deg med å forbedre nettstedets brukervennlighet og brukeropplevelse.

Del 2. Hvordan sette opp AB testing på nettstedet ditt.

Velg hva du vil teste.

Det første trinnet i å sette opp en AB-test er å bestemme hvilket element på nettstedet ditt du vil teste. Dette kan være alt fra overskriften på startsiden din til handlingsfremmende knappen på produktsidene dine. Når du har valgt elementet du vil teste, er det på tide å sette opp testen.

Sett opp testen.

Det er noen forskjellige måter å sette opp en AB-test på, men det viktigste er å sørge for at bare ett element er forskjellig mellom de to versjonene av nettstedet ditt som du tester. For eksempel, hvis du tester overskriften på hjemmesiden din, vil versjon A ha den opprinnelige overskriften og versjon B vil ha en litt annen overskrift. Når du har laget begge versjonene av nettstedet ditt, er det på tide å sende trafikk til begge og se hvilken som gir best ytelse.

Analyser resultatene dine.

Etter at en tilstrekkelig mengde trafikk har blitt sendt til begge versjonene av nettstedet ditt, er det på tide å analysere resultatene og se hvilke som presterte best. Det er noen forskjellige beregninger du kan se på, men det viktigste er å sørge for at beregningen du ser på er relevant for målet ditt for testen. Hvis du for eksempel tester en handlingsfremmende knapp og målet ditt er klikkfrekvens, så er det beregningen du bør se på. Når du har analysert resultatene og funnet en vinner, er det på tide å implementere denne endringen på live-nettstedet ditt og begynne å se noen virkelige fordeler!

Del 3. Tips for effektiv AB-testing.

Hold testene enkle.

AB-testing er mest effektiv når den brukes til å teste et enkelt element på en side. Testing av flere elementer samtidig kan gjøre det vanskelig å avgjøre hvilket element som er ansvarlig for eventuelle endringer i resultatene.

Test ett element om gangen.

Når du tester flere elementer, er det viktig å teste dem ett om gangen. Dette vil hjelpe deg med å isolere effekten av hvert enkelt element og unngå forvirrende faktorer.

Sørg for at prøvestørrelsen din er stor nok.

For at AB-testing skal være effektiv, må du ha en stor nok prøvestørrelse for å sikre at resultatene dine er statistisk signifikante. En god tommelfingerregel er å ha minst 100 besøkende for hver variant av testen din.

Konklusjon

AB-testing kan være en fin måte å optimalisere nettstedet ditt og forbedre brukeropplevelsen. Ved å teste ulike elementer på nettstedet ditt, kan du se hva som fungerer best for publikum og gjøre endringer deretter. Når du setter opp AB-tester, husk følgende tips: hold testene enkle, test ett element om gangen, og sørg for at prøvestørrelsen din er stor nok. Ved å følge disse tipsene kan du maksimere fordelene med AB-testing for nettstedet ditt.

Ta kontakt om du trenger flere tips om AB testing, alternativt sjekk hvordan vi bistår våre kunder med ulike typer annonse kampanjer.

Om forfatter

Raymond Furre er daglig leder og grunnlegger av Webkonsepter.no.

Han har jobbet med digital markedsføring i over 10 år, og hjulpet mange små og mellomstore selskaper lykkes på Internett.

I denne bloggen deler Raymond sin kunnskap om digital markedsføring - kompetanse du kan ta i bruk for din virksomhet.

Noe du lurer på? Send forfatter en melding.